Ölüm yıldönümlerinde kabirleri başında anıldılar

Keşan'ın ilk belediye başkanı olarak kabul edilen Müftü Raşit Efendi ölümünün 93'üncü yılında ve merhum belediye başkanlarından Hüseyin Yazır da ölümünün 43'üncÃ

GÜNDEM 21.01.2022 13:04:00 0
Ölüm yıldönümlerinde kabirleri başında anıldılar

İlk tören, saat 15.30’da Müftü Raşit Efendi’nin Tepe Mezarlık’taki mezarı başında gerçekleştirildi. Törene; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Raşit Efendi İlkokulu Müdür ve öğretmenleri ile Merhum Hüseyin Yazır ile Müftü Raşit Efendi’nin yakınları ile vatandaşlar katıldı. Başkan Helvacıoğlu, yaptığı konuşmada Burada konuşan Helvacıoğlu “Keşan’ımızın ilk belediye başkanı olan Müftü Raşit Efendi’yi mezarı başında anacağız. Aslen Ankaralı olan Raşit Efendi, Balkan Savaşlarından önce müftülük görevi için Keşan’a gelmiş ve burada bulunduğu yıllarda Keşan’ın ve Trakya bölgesinin kaderini etkileyen tarihsel olaylarda önemli rol oynamıştır. Müftü Raşit Efendi, dini görevinin yanı sıra dini göreviyle bütünleşerek milli mücadele dönemi kahramanı olmuştur. Literatüre; “bayrağını, düşmanın gözlerinin önünde eliyle, hükümranlık ifadesi olan hükümet konağına çeken din adamı” olarak geçmiştir. Keşan’ımıza hizmet etmiş Müftü Raşit Efendi’ye Allah'tan rahmet diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Keşan Belediyesi İmamı Ali Küçük tarafından dualar okundu. 

 

“UZUN YILLAR KEŞAN’A HİZMET ETTİ”

 

Keşan’ın 9. Belediye Başkanı Hüseyin Yazır da ölümünün 43’üncü yılında kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Hüseyin Yazır’ın Keşan Belediye Başkanlığı görevine ilk olarak 4 Nisan 1949’da seçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “16 Mayıs 1960 tarihine kadar 2. dönem Keşan Belediye Başkanlığı görevine devam etti. Yazır, 22 Kasım 1963 tarihinde tekrar 3. kez Keşan Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu görevi 2 dönem olarak 2 Haziran 1973 tarihine kadar sürdürdü. 4 dönem Keşan Belediye Başkanlığı yapan Yazır, Keşan için önemli hizmetlerde bulunarak, Keşanlılar tarafından çalışmalarıyla takdir gören, Keşan Belediye Başkanlarından biri olmuştur. Hüseyin Yazır, uzun yıllar Keşan’a hizmet etmiş birisi. Bunun ne anlama geldiğini şimdiki belediye başkanı olarak çok iyi anlıyorum. Eninde sonunda geleceğimiz yerler buraları. Bizlere de bizden sonrakiler tarafından iyi anılmak kısmet etsin. Hüseyin Yazır’a Allah’tan rahmet diliyorum, nur içinde yatsın” dedi. Anma töreni  Ali Küçük tarafından duaların okunmasının ardından sona erdi.

 

Haber / Erdal AYDIN