Yarıyıl tatil zili bugün çaldı

2021-2022 Eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. Türkiye genelinde 18 milyon öğrenci karne alırken, Tekirdağ genelinde de 200 bin 396 öğrenci karnelerini alarak yarı yıl tatiline çıktÄ?

GÜNDEM 21.01.2022 10:52:00 0
Yarıyıl tatil zili bugün çaldı

Koronavirüs salgını nedeniyle yaklaşık bir buçuk yıllık aranın ardından 2021- 2022 Eğitim- Öğretim yılı 6 Eylül 2021’de yüz yüze başlamıştı. 15 Kasım 2021’de başlayan birinci dönemin ilk ara tatili 19 Kasım 2021’de sona ermişti. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısı da sona erdi. Ülke genelinde 18 milyon öğrenci karne alırken, Tekirdağ genelinde de 200 bin 396 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

 

ÖĞRENCİLERE KARNELERİNİ VALİ YILDIRIM DAĞITTI

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa’da eğitim öğretim veren Safiye Osman Çeliker İlkokulu’nu ziyaret ederek, ilkokul öğrencilerine karnelerini verdi. Vali Yıldırım, öğrencilere karnelerinin yanı sıra hediyeler de verdi. Yarıyıl tatiline giren ve karne alan öğrencileri tebrik eden Yıldırımı, öğrencilere tatilde dinlenmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Öğrencilerle sohbet eden Vali Yıldırım, öğrencilere pandemi ve trafik kurallarını da hatırlattı. Vali Yıldırım'a ziyaretleri sırasında Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Atilla eşlik etti.

 

ÇERKEZKÖY’DE 42 BİN 985 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

 

Çerkezköy’de de 3 bin 830’u okul öncesi, 14 bin 615’i ilkokul, 13 bin 175’i ortaokul ve 11 bin 365’i ortaöğretim olmak üzere toplam 42 bin 985 öğrenci karne alarak yarı yıl tatiline girdi. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru da Recep Arif Gabralı İlkokulu ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nde karne dağıtım törenlerine katılarak öğrencilerin karne sevincini paylaştı. Öğrencilere karnelerini dağıtan Kaymakam Duru, öğrencilerden yarıyıl tatilinde bol bol dinlenerek ve gezerek tatilin keyfini çıkarmanın yanında kitap okumayı da ihmal etmemelerini istedi.

 

KARNE TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Marmaraereğlisi’nde Kaymakam Gökhan Gürbüzerol, Belediye Başkan Vekili Fehmi Duman ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Eşref Hızlı, Marmaraereğlisi İlkokulu ve Büyükşehir Belediyesi Atatürk İlkokulu'nda yapılan karne törenlerine katıldı. Kaymakam Gökhan Gürbüzerol 1. dönem boyunca yaptıkları başarılı çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek iyi tatiller diledi.

 

ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU

 

Hayrabolu Kaymakamı Mehmet Sülün de, Doğanbey İlkokulu ve Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

 

“SADECE BİR ÖĞRENME ORTAMI DEĞİL”

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, zorlu geçen ilk dönemin ardından öğrenciler için yayımladığı dönem sonu mesajında, eğitimin her şartta sürdürülmesi, geliştirilmesi ve zamanın ihtiyaçlarına göre yönetilmesi gereken bir olgu olduğunu belirtti.s Öğrencilerin öğretmenlerden aldığı eğitimle, kişisel çabayla elde ettikleri donanımla çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip olarak başarıya ulaşacaklarını vurgulayan Ulusan “Güçlü yarınlarımızın teminatı olan sizlerin çağımızın tüm yeniliklerine hâkim ve yarınlarımıza yön verecek bireyler olarak yetişmesi milletimiz için büyük önem taşımaktadır. Hepinizi azminiz, gayretiniz ve başarılarınızdan dolayı kutluyorum. Tatilinizi en iyi şekilde değerlendirmenizi istiyor; aileniz ve sevdiklerinizle zaman geçirmenizi, sanatsal ve kültürel değeri olan sosyal aktivitelere katılmanızı ve kitap okumanızı öneriyor, iyi tatiller diliyorum” dedi.

 

TOPLAM 200 BİN 396 ÖĞRENCİ KARNELERİNİ ALDI

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ulusan Tekirdağ genelinde 436'sı resmî 168'i özel olmak üzere toplam 604 okulda, 11 bin 707 öğretmenle 6 Eylül 2021'de yüz yüze eğitimle başladıklarını belirterek, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde toplam 200 bin 396 öğrencinin karnelerini aldığını kaydetti. 

 

Haber / İrem BANÇO

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ