Balkan Evi Projesi için köy ziyaretleri başladı 

Lüleburgaz Belediyesi'nin 2022 Göç Yılı kapsamında yapımını tamamlamayı planladığı Balkan Evi Projesi için köy ziyaretleri başladı. Saha çalışmaları kapsamında Balkan geleneklerinin

GÜNDEM 20.01.2022 16:17:00 0
Balkan Evi Projesi için köy ziyaretleri başladı 

Lüleburgaz Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Balkan Evi Projesi için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, araç ve gereçlerin toplanmasının hedeflendiğini kaydeden yetkililer, toplanan envanterlerin yapılacak Balkan Evi’nde bağışlayan kişinin adıyla sergileneceğini belirtti.

 

KÖY MUHTARLARI VE HALKLA BİR ARAYA GELDİLER

 

Proje kapsamında farklı mesleki grupların bünyesinde bulunduğu Danışma Kurulu’yla toplantılar gerçekleştirildiği ve Kültür İşleri Müdürlüğü saha çalışmalarına hız kazandırdığı kaydedildi. Saha çalışmaları kapsamında Balkan geleneklerinin hala yaşatıldığı köyleri ziyaret etmeye başlayan Kültür İşleri Müdürü Reşide Candan ve Lüleburgaz Belediyesi Rekreasyon Uzmanları İsmet Altay Süpürgeci ile Elif Toköz, köy muhtarları ve halkıyla bir araya geldi. 

 

BAĞIŞLAYAN KİŞİNİN ADIYLA BİRLİKTE SERGİLENECEK 

 

Köy kahvelerinde halkla buluşan ekip, Balkan Evi Projesi hakkında vatandaşlara detaylı bilgi verirken, bilgilendirmenin ardından ise vatandaşlardan Balkan gelenek ve mirasını içeren göçmen kültürüne ait eski fotoğraf, vesika, evrak, kıyafet, mutfak gereçleri, tarım aletleri ve zanaat ekipmanları isteniyor. Toplanan envanterler ise bağışlayan kişinin adıyla birlikte Balkan Evi’nde sergilenecek.

 

HER CUMA BALKAN EVİ PROJESİ OFİSİ’NE BAĞIŞLAYABİLECEKLER 

 

Balkan Evi’ne bağışta bulunmak isteyen vatandaşların 28 Ocak Cuma gününden itibaren her cuma günü bağışlamak istedikleri Balkan mirasına ait araç gereç, fotoğraf ya da giysiyi Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’nde bulunan Balkan Evi Proje Ofisi’ne bağışlayabileceğini belirten yetkililer, “Balkan Evi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0288 417 10 73 numaralı hat üzerinden Lüleburgaz Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’yle irtibata geçebilir” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / İrem BANÇO