Kursiyerler 'Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması' hakkında bilgilendirildi 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çerkezköy Belediyesi iş birliği ile Bağlık Mahalle Evi'nde kadınlara yönelik Kadın Sağlığı ve Aile Planlaması konulu söyleşi programı düzenlendi.

GÜNDEM 20.01.2022 11:07:00 0
Kursiyerler

Kızılpınar, Veliköy ve Bağlık Mahalle Evi kursiyerlerinin katıldığı etkinliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kadın Danışma Merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı gerçekleştirdi. 

 

KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ 

 

Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, sağlıklı olmanın tanımını yaparak konuşmasına başlarken, sırasıyla kişisel temizlik, sağlıklı beslenme adımlarının tanımları, yeterli uykunun önemi, fiziksel aktivitenin önemi konularında katılımcıları bilgilendirdi.

 

AİLE PLANLAMASI TANIMI VE SÜRECİ DE ANLATILDI 

 

Sürekli stres halinin beden ve ruh sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden de bahseden Beril Buket Bağcı, “Bedenimizi tanıyor muyuz?”, “Meme kanserinde erken tanının önemi”, “Mamografinin önemi”, “Rahim ağzı kanseri ve kontroller”, “Menopoz süreci”, “Aile planlaması tanımı ve süreci” konuları hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Söyleşi sonunda katılımcılar, Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı’ya verdiği faydalı bilgiler için teşekkür ederken; Mahalle Evi sorumluları tarafından da Bağcı’ya günün anısına çiçek takdim edildi.

 

Haber / İrem BANÇO