Albayrak: Belediyelerimizin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz

Trakya Belediyeler Birliği heyeti Bulgaristan'da çeşitli temaslarda bulundu. Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Yerel yönetimlerimizin yurtd

GÜNDEM 19.01.2022 16:27:00 0
Albayrak: Belediyelerimizin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz

Trakya Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir ve Birlik Müdürü Ogün Kürümoğlu’ndan oluşan heyet Bulgaristan’ın Burgas Belediyesi’nin yanı sıra Hitrino Belediyesi’ni de ziyaret etti. 

 

“TÜRK BELEDİYELERDEN BÜYÜK KATKILAR ALDIK”

 

Burgas Belediye Başkanı Dimitar Nikolov gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin kendisi açısından önemli bir yeri olduğunu ifade etti. Nikolov, çocuk yaşlarda bir Türk aile tarafından büyütüldüğünü belirterek, ‘’Bu anlamda manevi olarak da sizlere hissiyatım yoğun. Özellikle pandemi döneminin başlangıcında Türk Belediyelerden büyük katkılar aldık. Bundan sonrada çeşitli iş birlikleri yapılmasından büyük mutluluk duyacağız” dedi.

 

TOPLANTIYA GÖRÜNTÜLÜ KATILDI 

 

Sarıyer Belediyesi’nin Trakya Belediyeler Birliği’nden talebi üzerine Bulgaristan Burgas ve Sarıyer Belediyesi arasında ilişkiler kurulması konusunda koordinasyon görevine soyunan Trakya Belediyeler Birliği heyeti, Burgas Belediyesi ziyaretinde Sarıyer Belediyesi ve Burgas Belediyesinin birlikte gerçekleştirebilecekleri projeleri Burgas Belediye Başkanıyla birlikte değerlendirdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de koordinasyon çalışmaları kapsamında toplantıya görüntülü olarak dahil olurken, görüşmede, belediye başkanları çeşitli konularda karşılıklı iş birliği içerisinde olunmasıyla ilgili fikir alışverişinde bulundu. Her iki başkan da görüşmeye dair büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. 

 

SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON KONULARI MASAYA YATIRILDI

 

Heyet daha sonra Hitrino Belediye Başkanı ve Belediye Başkan yardımcısıyla bir araya geldi. Hitrino Belediye Başkanı Nuridin İsmail, Trakya’daki belediyelerle iş birliklerine hazır olduklarını ifade ederken, AB Projeleri ve sosyo-kültürel entegrasyon konuları masaya yatırıldı.

 

“BELEDİYELERİMİZİN ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Albayrak, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, birlik olarak dış ilişkiler çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Üye belediyelerimizin dış ilişkilerine önemli katkılar sağlıyoruz. Kardeş şehir eşleşmeleri, AB projelerinde işbirlikleri ve daha birçok konuda birlikte çalışmalar yapmalarına zemin hazırlıyoruz. Bu çalışmalar bölge ekonomimize de başta Turizm alanında olmak üzere birçok alanda katkılar sunacak. Yerel yönetimlerimizin yurtdışında ki belediyelerle işbirliği yapma konusunda ki taleplerini yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bu bağlantıları sağlıyor olmaktan da oldukça mutluyuz. Dış ilişkiler anlamında belediyelerimizin çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz’’ dedi. 

Haber / İrem BANÇO