Dönem Sonu Bilim ve Sanat Şenliği yapıldı 

Edirne Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) 2021/2022 Eğitim Öğretim Yılı I. Dönem Sonu Bilim ve Sanat Şenliği yapıldı. Şenlik programına katılan Edirne Valisi Ekrem Canalp öğ

GÜNDEM 19.01.2022 13:12:00 0
Dönem Sonu Bilim ve Sanat Şenliği yapıldı 

Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini geliştirme imkanı buldukları ve bilim ve sanat şenliğine, Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Müdürlük yetkilileri, öğretmen, öğrenci velileri katıldı. 

 

ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERDEN DİNLEDİLER 

 

Şenlik programı, müzik yetenek alanı öğrencilerinin öğretmenleri eşliğindeki müzik dinletisiyle başladı. Daha sonra Vali Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp ve beraberindekiler ile genel yetenek alanı öğrencilerinin dönem içerisinde yaptıkları, fen etkinlikleri, robotik, kodlama ve yazılım projeleri, mekatronik çalışmaları, Sosyal Bilimler alanında yapılan çalışmaların yer aldığı stantları ziyaret etti. Vali Canalp ve eşi Ayten Canalp, öğrenciler ile yakından ilgilenerek yaptıkları çalışmaları öğrencilerden dinlediler.

 

VELİLERİN KATILIM BELGELERİNİ TESLİM ETTİLER 

 

Ardından resim yetenek alanı öğrencilerinin resimlerinin yer aldığı sergiyi gezen ve resimleri inceleyen Vali Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp, TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarında ulusal düzeyde başarı elde etmiş öğrenci ve öğretmenlerin başarı belgeleri ile Şehit Nefize Çetin Özsoy Bilim ve Sanat Merkezi Rehberlik Servisi tarafından düzenlenen ‘Özel Yetenekli Çocuğum Var Ebeveyn Eğitim Programı’nı tamamlayan velilerin katılım belgelerini verdiler. 

 

ATÖLYENİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİLER 

 

Daha sonra Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp ile İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, beraberindekilerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Dijital Tasarım ve Animasyon Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdiler.

 

Haber / İrem BANÇO