Uyuşturucu ve bağımlılıkla etkin ve kararlı mücadele masaya yatırıldı  

Uyuşturucu ve Bağımlılıkla Etkin ve Kararlı Mücadele Toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru başkanlığında yapıldı.  Kaymakam Duru, Çerkezköy'de geçmiş yıllarda olduğu g

GÜNDEM 19.01.2022 13:10:00 0
Uyuşturucu ve bağımlılıkla etkin ve kararlı mücadele masaya yatırıldı  

Polisevi Toplantı Salonu’nda önceki gün Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru başkanlığında düzenlenen toplantıya 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Akyıldız, Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Enver Bayram, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Harun Özcan, Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Sibel Ay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Enver Demirel, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Muhammet Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Filiz, RAM Müdürü Fırat Aydemir ve Optimed Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Arslan katıldı.

 

METRUK BİNALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ 

 

Toplantıda ilk olarak, metruk bina tespiti, yıkımı ve ıslahına yönelik çalışmaların gözden geçirilerek yürütülen iş ve işlemlerin değerlendirilmesinin yapılmasının ardından, uyuşturucu kullanımı ve satışı açısından riskli olan park ve rekreasyon alanlarına güvenlik kamera sistemlerinin kurulması ile cadde, sokak, park ve rekreasyon alanlarının yeterince aydınlatılmasına yönelik çalışmalarının gözden geçirilmesi değerlendirildi. 

 

OKULLARDAKİ GÜVENLİK KAMERALARININ SON DURUMU DEĞERLENDİRİLDİ 

 

Daha sonra, öncelik derecesine göre belirlenen okullara güvenlik kameralarının kurularak Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) entegrasyonunun sağlanması, entegrasyonu sağlanamayan okullarda ise güvenlik kameraları kurulmasına ilişkin son durumun ele alınması değerlendirilirken, okul ve çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla okul irtibat görevlilerinin etkin çalışmasına yönelik planlamalar masaya yatırıldı. 

 

STK’LAR İLE İŞ BİRLİĞİ ELE ALINDI

 

Özellikle okul ve çevrelerinde illegal yollardan sigara satışı (tek dal) yapma ihtimali bulunan ve öğrencilerin de uğrak yeri olması muhtemel görülen kafe, oyun salonu, internet kafe vb. yerlerin denetlenmesine yönelik çalışmaların kontrol edilmesinin ardından, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Yeşilay başta olmak üzere STK’lar ile iş birliği ele alındı. Ardından, gençleri etkilemesi muhtemel uyuşturucu maddeler (özellikle metamfetamin) hakkında okul yöneticileri, öğretmenler, okul aile birliği üyeleri ile ailelere yönelik bilgilendirme faaliyetleri gözden geçirildi. 

 

ALINACAK TEDBİRLER GÖZDEN GEÇİRİLDİ 

 

Tekirdağ genelindeki uyuşturucu arzının engellenmesine ilişkin yapılan çalışmalar ve gelinen nokta ile değinilen konulara ilişkin verilerin bir önceki yıl ile kıyaslanması ve alınan/alınacak tedbirlerin gözden geçirilerek 2022 yılında yürütülecek çalışmaların planlanmasını ve konuları da değerlendirildi.  

 

“HEP BERABER MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Kaymakam Duru, Çerkezköy’de geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 yılında da yapılan planlamalar ve alınan kararlar doğrultusunda başta kamu kurum ve kuruluşlarıyla, adliyeyle, yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, ilgili derneklerle, esnafla, iş adamlarıyla ve bütün Çerkezköy halkıyla beraber en etkin ve tesirli bir şekilde uyuşturucu ve bağımlılıkla hep beraber mücadele edeceklerini kaydetti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ