İkinci Bahar sanatseverlerle buluştu 

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ocak ayı etkinlik programı kapsamında Çerkezköy'de tiyatro etkinlikleri İkinci Bahar isimli oyunla başladı.

GÜNDEM 19.01.2022 10:54:00 0
İkinci Bahar sanatseverlerle buluştu 

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde dün saat 20.00’de sahnelenen İkinci Bahar isimli tiyatro oyununu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Nedim Yılancı ve Mustafa Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Şencan, CHP Belediye Meclis üyesi Bulut Becerik, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Gülnur Kocaçınar ve sanatseverler izledi. 

 

HES KODLARI KONTROL EDİLDİ 

 

Usta oyuncular Cihat Tamer, Suzan Aksoy’un yanı sıra, Kerem Poyraz Kayaalp, Selin Köseoğlu ve Serkan Buda’nın rol aldığı İkinci Bahar isimli tiyatro oyununu izlemeye gelen sanatseverler salona HES kodları kontrol edilerek alındı. 

 

 

İSTEMEYEREK AYRILIRLAR

 

2 perde olarak sahnelenen oyunun ilk perdesinde Dr. Haluk hastaların kendisine geldiği şikayetlerin altında sevgisizlik yattığını ve tedavilerinde sevgiye ihtiyaç duyan hastaların gerçek sevgiyi bulmalarını sağladığından bahseder. Dr Haluk’a çeşitli şikayetlerinden dolayı gelen hastalardan biri olan Nihal kalbinin teklediğinden bahseder. Nihal ve kızı Aslı muayene sırasını beklerken uzun zamandır yan komşuları olan Tolga ve babası Orhan ile karşılaşır. Orhan ise ayaklarının tutmadığından yürüyememekten şikayetçidir. Tarih öğretmeni Aslı ve Matematik öğretmeni Tolga, okul kurma hayallerini iki meslektaş olarak gerçekleştirmek için çalışmalara başlarlar. Orhan ve Nihal muayenehanede ilerlettikleri sohbetin sonunda Nihal kalp ağrılarından Orhan ise ayak ağrılarından kurtulur ve çocuklarından gizli görüşmeye başlarlar. Tolga ve Aslı sadece işleri yürütürken Nihal ve Orhan bir gün Orhan’ın evinde buluşur. Nihal kızı Aslı’ya Orhan ise oğlu Tolga’ya yakalanır, gizli gizli görüştükleri ortaya çıkar ve istemeden de olsa ayrılırlar. 

 

 

AĞRILARI YENİDEN ARTMAYA BAŞLAR 

 

Oyunun ikinci perdesinde ise çocukları istemediği için ayrılan Orhan ve Nihal’in ağrıları yeniden artmaya başlar. Çocuklarından gizli görüşen Nihal ve Orhan birbirlerine mektup yazar ve çocukları mektupları bulur. İkisi de ailelerine gülerken, Aslı annesinin beslediği saf duyguların farkına varır ve Tolga ile yollarını ayırır. Daha sonra Dr. Haluk, Orhan ve Nihal’in bir araya gelmesi için bir plan tasarlar. Plan amacına ulaşır, Nihal ve Orhan Sezen Aksu’nun unutulmaz şarkılarından olan İkinci Bahar müziği eşliğinde dans ederek evlenirler.

 

 

ÇİÇEK TAKDİM ETTİ

 

Büyük beğeni toplayan oyun izleyicilerden dakikalarca alkış alırken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, oyunun sonunda oyunculara çiçek takdim ederek onları tek tek tebrik etti.   

 

Haber / İrem BANÇO

 

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ