Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri beğeniye sunuldu

Kapaklı Belediyesi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı desteğiyle hayata geçirilen Kapaklı Belediyesi Turizm Ve Yöresel Ürünler Merkezi Projesi'nin kapanışı ve proje kapsamında inşa edilen Emek Sepeti Ü

GÜNDEM 18.01.2022 16:33:00 0
Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri beğeniye sunuldu

Bugün saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Balo Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Mili Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı.

 

 

 

“BÜYÜK BİR İLGİ İLE KARŞILANDI”

 

Açılışta konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Yöresel ürünler adı atında kurmuş olduğumuz bu proje Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz ve yüzde 70’i hibe olan bir projeydi. Kapaklı’ya kazandırdıktan kısa bir süre sonra ki ilk yıllarında pandemiyle geçen bir dönem vardı ama çok kısa bir süre içerisinde büyük ilgi ile karşılandı. Birçok kursiyer ablamız, bacımız, annemiz, engelli kardeşlerimizin de katılımıyla 300’e yakın kursiyerimizin el emeği göz nuru döktüğü bir işletme haline geldi” dedi.

 

 

“DAHA BÜYÜK BİR AĞ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Kursiyerlerin yaptıkları ürünleri ilk olarak geçen yaz Pınar Bulvarı’nda yaptıkları şenlikte sergileyip satmalarına imkan tanıdıklarını, festivalde yine stant kurarak kursiyerlerin ürünlerini satıp kazanç elde etmelerini sağladıklarını belirten Çetin, “Bugün de burada Kültür Merkezimizde açılan sergide ürünleriyle beraber bir nebze daha destek vermeye gayret ettik. İlerleyen zamanda bu tesisin içinde yöresel yiyeceklerin de imalatının ve yemek kurslarının da yapılacağı bir etkinlik halinde yelpazemizi büyüteceğiz inşallah. Sonrasında da yine belediye uhdesinde bu ürünlerin pazarlanmasıyla ilgili daha büyük bir ağ oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

 

 

“DAHA BÜYÜK KİTLELERE ULAŞMASINI ARZULUYORUZ”

 

Daha büyük kitlelere daha çabuk ulaşıp bu ürünlerin satışından ailelerin kazanç elde etmesini arzuladıklarını söyleyen Çetin, “14 Şubat ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yöresel ürünlerdeki hanımların ürünlerini belediye olarak satın alıp bunları biz bağış olarak, hediye olarak takdim etmek istiyoruz. Böylelikle belediyenin de bir katkısını kursiyerlerimize sağlamak istiyoruz.  Katkıda bulunan başta Kültür Müdürlüğümüz, sonrasında öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimize hepinize teşekkür ediyorum. Bu halkanın büyümesi ve daha büyük katılımların sağlanması için de sizin gayretlerinizin önemini arz etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI VERİLDİ

 

Konuşmanın ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve katılımcılar tarafından kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Kaymakam Bayram Sağır ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile davetliler açılışın ardından sergiyi gezerek ürünler hakkında bilgi alırken, Amigurumi Kursu, Filografi Kursu, Makrome Kursu, Seramik Kursu, Punch Nakışı Kursu, Resim Kursu, Çocuklar İçin Resim Kursu ve Kaligrafi Kursu kursiyerlerine sertifikaları verildi.

 

 

21 OCAK’A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

 

Sergide Amigurumi Kursu, Filografi Kursu, Makrome Kursu, Seramik Kursu, Punch Nakışı Kursu, Resim Kursu, Çocuklar İçin Resim Kursu ve Kaligrafi Kursu kursiyerlerinin el emeği göz nuru ürünleri beğeniye ve satışa sunulurken, bazı ürünler de sokak hayvanları yararına satışa sunuldu. Yüzlerce ürünün yer aldığı sergi 21 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU