Kaymakam Duru: Emanetlerimize hep beraber sahip çıkalım

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru başkanlığında gerçekleştirildi. Kaymakam Duru, kadınların ve çocukların Allah'ın emaneti o

GÜNDEM 18.01.2022 11:35:00 0
Kaymakam Duru: Emanetlerimize hep beraber sahip çıkalım

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Toplantısı’nda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, “Sıfır tolerans; T.C. İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıklarımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımızca yapılan protokol gereğince “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” çerçevesinde başkanlığımda “ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunun yanında ayrıca çocuğun ihmali ve istismarı ile ilgili toplantımızı Polisevi toplantı salonunda gerçekleştirdik” dedi. 

 

“ŞİDDETE VE İSTİSMARA HEP BERABER DUR DİYELİM”

 

Kaymakam Duru, uygulamaların takibini sıkı bir şekilde yapacaklarını belirterek, “Toplantımızda koordinasyon planı ve bakanlıklarımızın talimatları doğrultusunda bizlerde ilçemiz düzeyinde kadına yönelik şiddete ve her türlü çocuk istismarlarına karşı sıfır tolerans konusunda aldığımız kararları ve planları etkili ve kararlı bir şekilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız eş güdüm içerisinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da taviz vermeden uygulayacaklar. Biz de uygulamaların takibini sıkı bir şekilde yapacağız. Bu vesileyle sevgili dost ve kardeşlerim kadınlarımız ve çocuklarımız Allah’ın bizlere emanetleridir. Emanetin inancımızda ve kültürümüzde ne demek olduğu hepimizin malumudur. Toplumsal açıdan emanetlerimize lütfen ama lütfen hep beraber sahip çıkalım. Şiddete ve istismara hep beraber dur diyelim” ifadelerini kullandı. 

 

KAYMAKAM  DURU BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

 

Çerkezköy Polisevi toplantı salonunda önceki gün Kaymakam Murat Duru Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Savcısı Sibel Ay, Belediye Başkan Vekili Enver Bayram ve ilçe jandarma Komutanı Serkan Engin, Emniyet Müdürü Harun Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Sosyal Hizmet Müdürü Enver Demirel, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, SYDV Müdür Vekili Muhammet Topal, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Ali Filiz, RAM Müdürü Fırat Aydemir katıldı. 

 

Haber / İrem BANÇO