"Okullar arası farkları azaltmamız gerekiyor"

Kapaklı Anadolu Lisesi Tasarım Kodlama Atölyesi açılışında konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, "Artık okullar arası farkları azaltmamız gerekiyor. Hem donatÄ?

GÜNDEM 17.01.2022 15:56:00 0

Kapaklı Anadolu Lisesi Tasarım Kodlama Atölyesi, bugün saat 10.00’da düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özden, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik, İYİ Parti İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Kazım Doğaç, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, Küçükyaylalılar Derneği Başkanı Selami Tetik, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

862 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİYOR

 

Açılışta konuşan Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk, “Sunduğu eğitim-öğretim kalitesi ile ülkemize ve dünyamıza yön verecek lider bireylerin yetişeceği kurum olma vizyonu ile yola çıkan okulumuz, 2014 yılında 4 şubede 136 öğrenci ile eğitim öğretime başlamış, 2016 yılında şu anda içinde bulunduğu binasına taşınmış ve 2020 yılında proje okulu olmaya hak kazanarak LGS puanına göre öğrenci almaya başlamıştır. Şu anda 862 öğrenci, 49 öğretmen ile eğitim öğretime devam etmektedir” dedi.

 

 

“EN ÖNEMLİ AMACIMIZ OLMALIDIR”

 

İçinde bulunduğumuz çağın, bilginin teknolojiyle buluştuğu çağ olduğunu söyleyen Okul Müdürü Türk, “Bu nedenle teknolojik gelişmeleri takip etmek ve bu teknolojileri geliştirmek çok önemli hale geldi. Ülkemizin de dünyada adından söz ettiren bir devlet olabilmesi için teknolojileri geliştirip uygulayabilecek insan kadrosunu yetiştirmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışmalar son yıllarda hızlı bir şekilde artıyor. Burada en büyük sorumluluk geleceğimizin teminatı olan gençlerimize düşüyor. Gençlerimizi teknoloji ile buluşturmak, yeni teknolojileri yapabilmelerine olanak sağlarken bu teknolojileri insanlığın faydasına kullanabilecek ahlaki bilinci oluşturmak bizim en önemli amacımız olmalıdır” diye konuştu.

 

 

“ÜLKEMİZE VE İNSANLIĞA FAYDALI BİREYLER OLMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Gençlerin eğitimiyle uğraşan bir eğitim kurumu olarak okulu teknoloji ile donatıp, gençlerin ülkemize ve insanlığa faydalı bireyler olmalarını sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Türk, “Açılışını yapacağımız Tasarım ve Kodlama Atölyesi’nde gençlerimize bu imkanı sunmayı amaçladık. Teknolojiye ve yazılıma meraklı öğrencilerimize buralarda kendilerini sınama imkanı sunarak onları geleceğe hazırlamayı amaçlıyoruz. Burada yapabilecekleri uygulamaların ve öğrenecekleri yeni bilgilerin yönelecekleri mesleklere çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz. Çünkü gençlerimizin meslek sahibi olurken dürüst, ahlaklı, bilgili, fedakar ve ülkemizin yarınları için çalışan bireyler olmalarını temenni ediyoruz” dedi.

 

“İLÇEMİZDE 4’ÜNCÜ SINIFIMIZI AÇMIŞ OLACAĞIZ”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da açılışta yaptığı konuşmada, “Milli Eğitim Bakanımızın talimatlarıyla okullar arası farkları azaltmaya yönelik bir çalışma içerisine girdik. Bu anlamda geçtiğimiz bir ay içerisinde 22 tane kütüphanemizi açtık. Artık okullar arası farkları azaltmamız gerekiyor. Hem donatım anlamında, hem fiziki anlamda bunları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Kapaklı Anadolu Lisemizde de bugün Robotik Kodlama Sınıfımız açacağız. Bu sınıfla birlikte ilçemizde 4’üncü sınıfımızı açmış olacağız. İnşallah bunların sayısını daha da artırmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede artık okullar arası farkları azaltarak tüm okulları birbirine yaklaştırarak öğrencilerimizin istediği okula, en yakın okula gitmesini sağlayacağız” dedi.

 

 

PROJELER HAKKINDA BİLGİ ALDI

 

Okulun tanıtım videosunun izlenmesinin ardından Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır ve beraberindekiler, kurdele keserek Tasarım Kodlama Atölyesi’nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Kaymakam Bayram Sağır, atölyedeki öğrencilerle sohbet ederek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU