Büyükşehir Belediyesi'nden Malkara'ya dev yatırım

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bağlı kuruluşu Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) tarafından Malkara'ya yapılan 22 bin 832 metre yeni içme suyu hattı ve tesisleri,

GÜNDEM 16.01.2022 15:18:00 0
Büyükşehir Belediyesi

Maliyeti 30 milyon TL olan ve  Yörgüç Mahallesi’nden başlayarak Çavuşköy - OSB su deposunda son bulan yeni içme suyu isale hattı ve tesisleri için düzenlenen açılış töreninde konuşan TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, isale hattı ve tesisler hakkında teknik bilgiler verdi.  İller Bankası Bölge Müdürü Ferit Yüksel de Yörgüç ve Çavuşköy Mahalleleri 22.832 metre İçme Suyu Hattı ve 2 Adet 300 metreküp Depo Terfi Merkezi projesinin Malkara’ya hayırlı olmasını temenni etti. 

 

“BİZLER İÇİN MUTLU BİR GÜN”

 

Açılışta konuşan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, “Özellikle yaz aylarında kırsal mahallelerimizde yaşadığımız en büyük problemlerden biri yaşadığımız su kesintileriydi.  Bu konuda hem TESKİ yetkililerinin hem de Kadir Başkanımızın ciddi anlamda başını ağrıttığımız anlar oldu. TESKİ’nin ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyemizin gayretleriyle umuyorum ki 48 mahallemizde büyük bir arıza çıkmadığı sürece su sorunu uzun yıllar yaşanmayacak. Bugün bizler için mutlu bir gün, önemli bir gün ve güzel bir gün. En büyük sorunlarımızdan bir tanesinin üstesinden geldiğimiz bir gün” dedi. 

 

“ADLİYE SARAYI’NIN İNŞAATI BAŞLAYACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Malkara’daki yatırımlarının devam ettiğini söyleyen Yurdakul, “Çok Amaçlı Salon İnşaatımız başladı, yakında temel atma töreni gerçekleştireceğiz. Kırsal Mahallerimizin arasındaki yollarda 100 km üzerinde yapım çalışması gerçekleştirdik. Bu yıl 70 bin m² parke taş çalışması sadece kırsal mahallelerimizde gerçekleştirdik. Hızlı bir şekilde hizmet etmeye devam ediyoruz. Şehircilik anlamında, sosyal hayat anlamında, ekonomik anlamda hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılayarak, imkanlar dahilinde en acil ihtiyaçları en stabil çözümlerle buluşturup, hemşehrilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yine Malkara’mız da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bir yüzme havuzu inşaatı başladı. Bu sabah Malkara Adliye Sarayı’nın proje ihalesinin çıktığını öğrendik, yüklenici firma ziyaretimize geldi. Umuyorum 2023 yılında Malkara’nın Adliye Sarayı inşaatı da başlayacak” dedi. 

 

“SU SIKINTISINI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

 

Açılışta konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da yapılan bu yatırımla bölgede yaşanan su sıkıntısını çözüme kavuşturduklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak ilçe merkezleri ile kırsal mahalleler arasında ayrım gözetmeksizin hizmet, yatırım ve projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Albayrak, “2014 yılından bu yana kırsal mahallelerimiz hak ettiği hizmetleri alıyor. Geride bıraktığımız 8 yıla yakın süre içerisinde Tekirdağ'ın altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözdük. Bugün burada Malkara ilçemize bağlı Yörgüç ve Çavuşköy mahallelerimize hizmet verecek İçme Suyu Hattı, Depo ve Terfi Merkezlerimizin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. TESKİ bünyesinde 22.832 metre içme suyu hattı ile 2 adet 300'er metreküp depo ve terfi merkezini tamamladık. İçme suyu en temel yaşamsal ihtiyaçlarımızdan biridir. Tamamlamış olduğumuz bu proje, siz değerli vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyu hizmetimizden kesintisiz bir şekilde yararlanabilmenize imkân sağlayacak” diye konuştu. 

 

“BÖLGENİN EN GÜZEL KÖPRÜSÜNÜ YAPACAĞIZ”

 

Yakın zamanda Malkara'nın Yörük Mahallesi’nden başlayıp İshakça Mahallesi’nden geçerek Malkara'ya kadar giden beton asfalt yolun da açılışını yapacaklarını dile getiren Albayrak, “Bu bölgenin en güzel köprüsünü de İshakça Mahallemize yapacağız. Her şeyin en iyisini hak eden siz değerli vatandaşlarımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek içme suyu isale hattının açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, İller Bankası Bölge Müdürü Ferit Yüksel, TESKİ Genel Müdürü Turhan Toprak, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber / İrem BANÇO