"Bu çalışmalar, iyi ilişkilerin güçlenmesine yardımcı olacak"

Trakya Belediyeler Birliği'nin kardeş kent ve iş birliği programları çerçevesinde, Bulgaristan'da bulunan birlik yönetim kurulu üyeleri Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Saray Belediye Başk

GÜNDEM 16.01.2022 15:05:00 0

Kavaklı Belediyesi ile Stralca Belediyesi arasında Avrupa Birliği (AB) iş birliği ve partnerlik çalışmalarının başlatması adına görüşmeler yapmak üzere gerçekleştirilen ziyarette Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov ile bir araya gelen Trakya Belediyeler Birliği ekibi; yerel yönetimler çalışmaları, partnerlik ve işbirliği çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. 

 

“DAHA AKTİF ROL ALMALARINI İSTİYORUZ”

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov, Trakya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu ekibine teşekkür ederken, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin her geçen zaman daha fazla güçlendiğini belirterek, “Türk ve Bulgar belediyelerin uluslararası çalışmalarda daha etkin ve aktif rol almasını istiyoruz” dedi. Ziyarette, Kavaklı ve Stralca’nın sosyo ekonomik yapısı, tarımsal, kültürel, turistik, lojistik anlamda faaliyetleri ve bölgesel konumları ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

 

“BU TÜR BİRLİKTELİKLER ÇOK ÖNEMLİ”

 

Konukseverliği için Stralca Belediye Başkanı Atanas Kirov’a teşekkür eden Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir de, Stralca Belediyesi ile ortaklığa dayalı programların ve etkinliklerin ilerleyen zamanlarda daha da yoğunlaşması dileğinde bulundu. Bu tür birlikteliklerin yerel yönetimler ve bölgeler açısından çok önemli olduğunu ifade eden Koşdemir, Trakya kesiminde yer alan her iki ülke belediyelerinin partnerlik çalışmalarına daha fazla önem vermeleri ve destek olmaları gerektiğine dikkat çekerek “Bu çalışmalar iyi ilişkilerin güçlenmesine de yardımcı olacak” dedi. 

 

“PAYDAŞLIKLARA DAİMA AÇIĞIZ”

 

Trakya Belediyeler Birliği olarak yerel yönetimlerin yanında olmaya ve dış ilişkiler alanında çok önemli katkılar sağlamaya devam edeceklerini ifade eden Birlik Müdürü Cemal Ogün Kürümoğlu, “Kavaklı ve Straldzha (Stralca) belediyelerimizin diyaloğundan son derece memnunuz. Trakya Belediyeler Birliği olarak yerel yönetimlerimize çok önem veriyoruz. Çalışmalarına katkıda bulunmaya özen gösteriyoruz ve desteğimize aralık vermeksizin devam edeceğiz. Belediyelerimizin olmazsa olmaz faaliyet konusu kardeş kent çalışmalarına yoğunlaştık. Birçok belediyemizin Avrupa Birliği (AB) proje çalışmalarında partner olduğu uluslararası yerel yönetim kurumu bulunmakta. Bizde kendilerine bu alanda, şartların gerektirdiği şekilde yardımcı olmak için çabalıyoruz. Sizleri de önemsiyoruz. Çalışmalarınızı takibe aldık. Bölgesel anlamda ve yerel yönetimler bazında, koordinasyon ve iletişimin artırılması için sizlerle olacak paydaşlıklara daima açığız” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ