44. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI TBB'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

44. Baro Başkanları Toplantısı, Türkiye Barolar Birliği'nde yapıldı. TBB'nin 36. Olağan Genel Kurulu'nun ardından yapılan ilk baro başkanları toplantısına, TBB'nin seçilmiş kur

GÜNDEM 16.01.2022 15:00:00 0
44. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISI TBB

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantının açılışını Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan yaptı. Yeni dönemde yapılacak çalışmalara, Birlik bütçesine, Adalet Bakanı ile yapılan görüşmenin içeriğine ve toplantı gündemine ilişkin bilgi veren Sağkan, yeni dönemin baro başkanları toplantılarında, mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümüne yönelik daha verimli çalışmalar yapılacağını söyledi.

 

SON DÖNEMDE YAŞANAN GELİŞMELER DE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda staj kaydiye ücretleri ile ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu kararı görüşülüp değerlendirilirken, Türkiye Barolar Birliği tarafından Reklam Yasağı Yönetmeliği’ne ilişkin çalışma komisyonu oluşturulması, Türkiye Barolar Birliği tarafından Meslek Kurallarına ilişkin çalışma komisyonu oluşturulması konuları da gündeme geldi. Avukatlık Kanunu’nun 82, 91, 96 ve 105. maddelerindeki düzenlemeye göre baroların genel kurullarının değerlendirilmesinin ardından avukat ve stajyer avukatların adliyelere girişlerinde yaşadığı  sorunlar da masaya yatırıldı. CMK ücretlerinin AAÜT ile eşitlenmesi, basit yargılama usulü ve sulh ceza hakimliklerinde görülen işler ile talimat duruşmalarındaki farklı ücret uygulamaları, Adli Yardım bütçesinin yetersizliği ve ödemelerin gecikmesi sorunu, avukatlık mesleğinin ve meslektaşların sorunları ile yargı bağımsızlığı ve insan hakları konusunda son dönemde yaşanan gelişmeler de toplantıda görüşülen konular arasında yer aldı. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ