Başkan As, şoför esnafıyla bir araya geldi

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığını yürüten ve 23 Ocak'ta yapılacak olan oda seçimleri için yeniden adaylığını açıklayan Mustafa As, şoför esnafıyla b

GÜNDEM 14.01.2022 16:58:00 0
Başkan As, şoför esnafıyla bir araya geldi

Başkan adayı olan Fikret Tanyeri ve ona desteğini açıklayan Recep Şahin’i eleştiren Mustafa As, “Esnafın sorunlarını bilen, esnafımıza hizmetkar olmaya geliyoruz diyen iki arkadaşım bugüne kadar şoför esnafımıza ne gibi katkı sağladıklarını merak ediyorum. Bunu söylemelerini bekliyorum” dedi. 

 

“CESARETİ VARSA ÇIKIP ADAY OLACAK”

 

Recep Şahin’in iki dönemdir seçim yarışına girdiğini ve kaybettiğini, seçimi kaybettikten sonra dört yıl boyunca hiçbir esnafın yanına uğramadığını, hal hatır sormadığını, hiçbir sorununu paylaşmadığını dile getiren As, “Seçimlere iki ay kala çıkıyor ‘ben bu kişiyi destekliyorum’ diye beyanat veriyor. Bu arkadaş iddialı açıklamalar yapacağına, muhtarlık görevinden istifa edip Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası esnafına hizmet vereceğim deyip, cesareti varsa çıkıp aday olacak. Seçimleri kaybedip tekrar muhtarlığa da dönmeyecek. Çünkü onu seçen mahalleliye de haksızlık etmektedir. O görevi de beğenmiyorsa, oturduğu koltuğu da işgal etmeyecek” dedi.

 

“ESNAFIN SORUNUNU NASIL ÇÖZECEK ANLAMIŞ DEĞİLİM”

 

Recep Şahin’in üzerine kayıtlı bir ticari aracın olmadığını söyleyen As, “Esnafın sorununu da nasıl çözeceğini de anlamış değilim. Kendisi Çerkezköy ve Kapaklı’da kaç tane taksi durağı olduğunu bilmez, 10 taksi durağının ismini bile sayamaz” eleştirisini yaptı. 

 

“KİMSE SENİN ELİNİ KOLUNU BAĞLAMIYOR”

 

Fikret Tanyeri’nin de hali hazırda Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı olduğunu söyleyen Mustafa As, “Varlığı, yokluğu belli olmayan bildiğim kadarıyla hiç üyesi kalmayan bir derneğin başkanlığını yapıyor. Zaten bu arkadaşımız burada bir başarı sağlasaydı, servisçi arkadaşların ikinci bir dernek kurmasına gerek kalmazdı. Şimdi ‘Sorunları çözüme kavuşturacağım’ diyor. Hala bir derneğin başkanısın, sorunları çözeceksen kimse senin elini kolunu bağlamıyor, çöküm üretebilirsin” dedi. 

 

“BÖYLE BİR ŞEY YOK”

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı olduğu süre içinde Fikret Tanyeri’nin kere gelip ‘esnafımızın şu sorunu var’ diye bir paylaşımda bulunmadığını söyleyen Mustafa As, “Şimdi de sorunları bildiğini ve çözeceğini söylüyor. Lafla peynir ekmek gemisi yürümez. Bunları söylerken esnafımız geçmişteki başarılarımıza bakacak, ona göre oyumuzu verecek” dedi. Fikret Tanyeri’nin korsan araç çalıştırdıkları şeklindeki iddiasına da cevap veren Mustafa As, böyle bir şeyin olmadığını söyledi. 

 

“SANKİ KASIT VARMIŞ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURUYOR”

 

Fikret Tanyeri’nin odanın hizmet aracıyla ilgili eleştirilerine de cevap veren Mustafa As, “2018 yılı Temmuz ayında hizmet aracımız elektrik aksamında yaşanan bir arıza nedeniyle Edirne otobanında seyir halinde iken alev alarak yandı. Biz araç içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadığına sevindik. Cana geleceğine mala gelsin dedik. Ama bu arkadaş maalesef bu konuyu devamlı gündeme getirip sanki kasıt varmış gibi bir algı oluşturuyor. Birlik Başkanına haber verdiğimi söylüyor, tabi ki ona bildireceğim benim üst birliğim odur. Kalkıp Kanarya Sevenler Derneği’ne mi bilgi vereyim” ifadelerini kullandı. 

 

“ESNAFIMIZ KAZANSIN”

 

Fikret Tanyeri’nin taksimetre ayarları ile ilgili eleştirilerine de cevap veren As, “En uygun olan ücret tarifeleri zaten uygulanıyor” dedi. Mustafa As, tüm şoför esnafını 23 Ocak’ta Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak olan kongreye davet ederek, “Seçimlerin sonunda esnafımız kazansın” dedi. Dün saat 09.30’da Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Ada Kıraathanesi’nde yapılan toplantıya Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, yönetim kurulu üyeleri ve şoför esnafı katıldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU