Çorlu'da kasaplar denetlendi

Rutin kontrollerin yanı sıra gelen şikâyetler ve talepler doğrultusunda denetimlerini artıran Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipler, önceki gün de kasaplarda fiyat tarifesi denetimi yaptı.

GÜNDEM 14.01.2022 11:48:00 0
Çorlu

Balıkçı tezgâhlarında yapılan denetimlerin ardından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 54. maddesi kapsamında kent genelinde et ve et mamulleri satışı yapan kasaplarda fiyat tarifesi denetimi yapan zabıta ekipleri, denetimler kapsamında kanun ve yönetmeliklere aykırı olarak satış yapan işletmelere cezai işlem uyguladı.

 

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

 

Diğer ürünlerde olduğu gibi et mamullerinin satışının yapıldığı kasaplarda da haksız fiyat artışı konusunda denetim ve cezai işlem uygulayabilecek yetkili kurumun Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olduğunu, belediyelerin bu konuda görev ve yetkilerinin olmadığını belirten yetkililer, vatandaşların haksız fiyat artışı tespit etmeleri ya da bu konuda zarar görmeleri hâlinde Ticaret Bakanlığına bağlı tüketici danışma hattı ALO 175'i arayarak ihbarda bulunmalarını isteyerek “Zabıta ekipleri tarafından kent genelinde sürdürülen denetimler devam edecek” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ