Bakan Fikrim Damka'dan Trakya Üniversitesi'ne ziyaret

Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı ve Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Fikrim Damka, beraberindeki heyet ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret etti.

GÜNDEM 14.01.2022 11:21:00 0
Bakan Fikrim Damka

Kosova’nın Bölgesel Kalkınma Bakanı ve KTDP Genel Başkanı Fikrim Damka, Ankara’da bulunacağı temaslar öncesi Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere üst düzeyde gerçekleştirilecek ziyaretler öncesinde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile bir araya gelen Damka, Kosova’ya ve Kosova halkına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

“İŞ BİRLİKLERİNE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Türkiye ve Kosova arasındaki tarihsel bağlara uygun iş birliklerine imza atmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim ve sağlık alanlarındaki güçlü birliktelikleri yeni alanlarda yapılacak projelerle zenginleştireceklerini dile getirdi. Türkiye’de en fazla Kosovalı öğrenciye eğitim veren yükseköğretim kurumu olmakla gurur duyduklarını ifade eden Rektör Tabakoğlu, kardeş ülke olarak gördükleri Kosova ile ilişkileri her zaman yakın ve sıcak tutmak istediklerini belirterek bu ilişkileri ileriye taşıyacak ziyaretlerinden ötürü Fikrim Damka’ya teşekkür etti. Ziyarette, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı. 

 

Haber / İrem BANÇO