Albayrak: Tekirdağ'da yapılmamış yol kalmayacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında yapıldı. Toplantıda AK Partili meclis üyeleri tarafından Kapaklı'da

GÜNDEM 13.01.2022 16:37:00 0
Albayrak: Tekirdağ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılının ilk meclis toplantısını önceki gün Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak başkanlığında Süleymanpaşa’da yaptı. 

 

“HEPSİNİN YERİ AYARLANDI”

 

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclise sunulan önergeler okundu. AK Partili meclis üyeleri tarafından sunulan ve ‘Karaağaç’ta mezarlık alanları dolma noktasına geldiği için Karaağaç Mahallesi yeni mezarlık alanı planlaması gerektiği’ belirtilen önergenin okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mezarlıkla ilgili bir sorun yok. Hepsinin yeri ayarlandı” dedi. 

 

“YAPILMAMIŞ YOL KALMAYACAK”

 

Sunulan bir diğer önergede Kapaklı’da bazı yollarda aşırı derecede bozulmalar meydana geldiği belirtilirken, konuyla ilgili konuşan Başkan Kadir Albayrak, “Geçen hafta 11 ilçenin de programlarını yaptık. En acil yollardan başlayarak bir sene içerisinde ve önümüzde kalan 2 sene 3 ay içerisinde de Tekirdağ’da elden geçmemiş ve yapılmamış hiçbir yol kalmayacaktır” dedi. Toplantıda AK Partili meclis üyeleri için sunulan bir diğer önergede de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa ilinde yaptığı toplantıda, çiftçilere ücretsiz elektrik vaadi hatırlatılarak  “Genel  başkanın taahhüdünden almış olduğumuz ilham ve kazanmış olduğu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde  diğer belediyelere örnek olması için ilk olarak  bu taahhüt etmiş olduğu vaadi Tekirdağ ilinde faaliyet gösteren çiftçilerin elektrik ücretlerinin büyükşehir belediye bütçesinden karşılanmasını talep ederiz” denildi. Önergeyle ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bu önergeyi verenlerin ben bir önerge daha vermesini isterdim.  TESKİ’nin yıllık su üretiminden dolayı 128 milyon TL olan elektrik parası aynı kilowat olarak 288 milyon TL’ye çıktı. Bu önergeyi veren arkadaşlar, suya zam yapmak için önerge verseydik evet diyecek miydiniz? Bu sorunun cevabını kendilerinden istiyorum. Yıllık elektrik parası 288 milyon liraya çıkıyor. Eğer ben bunun için bu farkı vatandaşa yansıtalım desem hayır diyeceksiniz. O zaman bu zamları yapan iktidar olarak sizin de bir şeyler söylemeniz uygundur diye düşünüyorum” diye konuştu. 

 

“ÖNERİ OLARAK GETİRDİK”

 

Bunun üzerine söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanının bir vaadi vardı. Bu taahhüdün karşılığında biz de Tekirdağ’da yaşayan vatandaşların bundan faydalanması için böyle bir önergeyi uygun gördük. Tabi ki bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ya da yasal açıdan mümkün olup olmayacağı malumunuzdur. Ama genel başkanın bu vaatleri sınır tanımadığı için biz de belki de büyükşehirde bunu uygulayabiliriz diye öneri olarak getirdik” dedi. 

 

“7-8 YILDIR BUNLARI FAALİYETE GEÇİREMEDİK”

 

Zamlarla ilgili de konuşan Başkan Çetin, “2014 yılından beri sürekli tekrarlanan bir konu var. Sürekli biz diyoruz ki elektriğe zam geliyor, elektrik maliyetleri yükseliyor. Ama buna biz büyükşehir uhdesinde TESKİ’nin de yapabileceği yatırımlarla önlem alabiliriz. Biz elektriği satın alıyoruz ve pahalıya satın alıyoruz demek yerine bunu bahane yerine koymak yerine alternatif enerjiler üretebilirdik, 7-8 yıldır bunları faaliyete geçirebilirdik. Bir tane rüzgar gülümüz olabilirdi ya da güneş enerjisinden faydalanabilirdik. Bunlarla ilgili bugüne kadar hiçbir yatırım gelmedi. Yine yerüstü sularıyla ilgili daha önce TESKİ Genel Kurulunda 3 defa bu konuyu gündeme getirdim. Bölgemizde yağıştan dolayı birçok yerde baskın, sel, taşkın oluyor.  ‘Su akıyor, Türk bakıyor’ mantığıyla biz bu suyu bir yerde rezerv etmiyoruz, sonra da suyu vatandaşlara pahalıya veriyoruz. Sebebi de elektrik diyoruz. Ülkenin genel konjonktüründen hepimiz etkileniyoruz, herkes etkileniyor. Sanayici etkileniyor, esnaf etkileniyor, işçi etkileniyor. Tabi ki yerel yönetimler de etkileniyor ama biz bunlara karşılık kendimiz nasıl önlem alıp da vatandaşa hizmeti uygun getirmeye çalışıyoruz onu tartışalım. Yoksa ülkenin genel politikasından ya da iktidarın yaptığı uygulamalardan, her şeyi oraya mal edip de ‘biz ne yapalım’ demek de işin kolaycılığı oluyor” dedi. 

 

“BUNUN ANALİZİNİ YAPACAĞIZ”

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “AK Partili dostlarımızın genel başkanımızı artık bu kadar dikkatli dinliyor olması hepimiz için memnuniyet verici. Bizim genel başkanımızın memlekete dair sorduğu çok kıymetli sorular var. Diyor ki ‘128 milyar dolar nerede’, ‘bu 5 tane adamı hepimiz ihya etmek zorunda mıyız’. Sorduğu bir sürü soru var ve uyarıları var. Bunun analizini büyükşehir belediyesinde yapacağız, Kadir başkanım gündeme almayalım demedi. Muhtemelen komisyona havale edilecek. Bu maliyetler nedir, geçtiğimiz yıl neydi, bu yıl ne oldu, insanlar neler yaşıyorlar? Gündeme getirmiş olmanız son derece kıymetli. İnşallah hem şehrimiz hem ülkemiz adına daha iyi bir noktaya varırız” diye konuştu. 

 

“ÖNERİLERİ HEP TÜRKİYE’NİN DAHA İYİ OLMASI İÇİNDİR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da “Genel başkanımızın önerileri, Cumhuriyet Halk Partililerin önerileri hep Türkiye’nin daha iyi olması içindir. Biz buna inanıyoruz. Bu önergeyi de inceleyeceğim. Sonunda eğer bizi aşmama durumu varsa elbette yapacağız” dedi. 

 

“ÇERKEZKÖY’ÜN ALTYAPISI DA CİDDİ BOYUTTA SIKINTILI”

 

Kapaklı Trafik eğitim parkı ile ilgili önergenin gündeme alınmasının ardından konuşan Kadir Albayrak, “Kapaklı’ya 3 tane önemli yatırımımız var. Birisi de trafik eğitim parkı. Maalesef hala yer sorunu çözülemedi. İkincisi Kapaklı’ya daha evvel tahsis edilen yaklaşık 60 milyon TL civarında altyapı işinin Kapaklı’daki çıkan suların mangan ve demir oranının yüksek olması nedeniyle Kapaklı Belediye Başkanlığımız tarafından altyapı içme suyu hatları yerine bunların yapılması önerildi. Biz projemizi ona göre hazırladık. Hala yer sorunu çözülmedi. Bunu biran önce toparlayalım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Mustafa Şentop hocamızın bana bir sözü var. Çerkezköy’de de aynı yatırımı yaptıracağım diye söz vermişti. Umutla bekliyoruz. Kapaklı’nın altyapısı kadar Çerkezköy’ün altyapısı da ciddi boyutta sıkıntılı. Projesi de hazır. Umarım bunları çözeriz hep beraber” dedi.  

 

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

 

Önergelerin okunarak gündeme alınmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Komisyon üyeliğine CHP grubundan Sabahattin Çalışkan, Hüseyin Vasfi Güner ve Erhan Baştak, AK Parti grubundan da Nizamettin Çoban ve Metin Kanat seçildi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda komisyon kararlarına ait dosyalar da sunuldu. Meclis Toplantısı sonrasında açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, “Ocak 2022 Dönemi Meclis Toplantımız son derece verimli geçti. Göreve geldiğimiz günden bu yana var gücümüzle şehrimiz ve halkımız için çalışıyoruz. Alınan kararların şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU