Kozuva, üyeleri Enerji Verimliliği Paneline katılmaya davet etti

Avrupa Yeşil Mutabakatının dünya ticaretindeki etkisine dikkat çeken Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, enerji sektörü başta olmak üzere mümkün ise tüm Çe

GÜNDEM 12.01.2022 16:10:00 0
Kozuva, üyeleri Enerji Verimliliği Paneline katılmaya davet etti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yarın Enerji Verimliliği Finansmanı ve Sanayide Enerji Verimliliği başlıklarında düzenlenecek olan TOBB Sektör Meclisleri Enerji Verimliliği Panelini takip etmenin önemine vurgu yaptı.

 

“KÜRESEL ÇAPTA REFORMLARA İHTİYAÇ VAR”

 

Enerji sektörü başta olmak üzere mümkünse tüm üyelerin TOBB Sektör Meclisleri Enerji Verimliliği panellerini takip etmesinin önemine vurgu yapan Kozuva, “Ekonomik büyümeyi, iklim gündemini göz önünde tutarak gerçekleştirmek gerekiyor” dedi. Kozuva, yatırımcılar ve işletmelerin küresel ısınmayı sınırlandıran bir senaryo ile uyumlu faaliyet göstermeleri için teşviklerin yanında küresel çapta reformlara da ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

 

“BU GERÇEĞE ŞİMDİDEN HAZIR OLUNMALI”

 

Bugünlerde konferanslarda ve panellerde gündeme getirilmeye başlanan Avrupa Yeşil Mutabakat projesinin önümüzdeki yıllarda iklim değişikliği ile mücadelede uluslararası ekonomi ve ticaret politikalarının merkezine taşınacağına vurgu yapan Kozuva, “Bu gerçeğe şimdiden hazır olunmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“HER GEÇEN GÜN ÖNEM KAZANIYOR”

 

Çerkezköy TSO üyelerine internet sitesinden detaylı bilgi verildiğini kaydeden Süleyman Kozuva, dünya ticaretinin artık Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında şekillenmekte olduğunu bilerek hareket etmenin ve bu konuda gerekli bilgileri edinmenin her geçen gün önem kazandığına işaret etti. Kozuva, iki oturum olarak düzenlenecek etkinliğin bağlantı linki ve etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşların https://www.cerkezkoytso.org.tr/haber-3295.html adresini ziyaret edebileceğini de açıklamasına ekledi.

 

Haber / Buse SERİN