Meslektaşlarının katledilmesine tepki gösterdiler 

Tekirdağ Barosu'ndan bir grup avukat, meslektaşları Dilara Yıldız'ın eski nişanlısı tarafından kamuya açık bir yerde katledilmesine tepki gösterdi. Tekirdağ Barosu'ndan yapılan açıklamada, 'D

GÜNDEM 12.01.2022 15:38:00 0
Meslektaşlarının katledilmesine tepki gösterdiler 

Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Tekirdağ Adliyesi’nde basın açıklaması düzenledi.  Basın açıklamasını okuyan Tekirdağ Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Av. Damla Nur Ercan, hemen hemen her gün bir kadın cinayeti ile sarsıldığımızı kaydederek, “Bugün meslektaşımız Avukat Dilara Yıldız önceden nişanlandığı erkek tarafından polislerin gözü önünde acımasızca katledilebildiyse bunun sebebi şiddetin çok geniş, kapsamlı olarak tanımlandığı İstanbul Sözleşmesi ile şiddetin mağdurlarını koruyacak, koruyucu önlemler alacak, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikalar üretmeyi taahhüt eden devletimizin İstanbul Sözleşmesinden çıkmış olmasındandır” dedi. 

 

“NE KADAR KAHREDİCİ OLDUĞUNU DAHA NASIL ANLATABİLİRİZ?”

 

Ercan, “Neredeyse yüz yıl önce “Sen ayaklar altında sürüklenmeye değil, omuzlarda yükselmeye layıksın” diyerek dünyada tüm devletlerden evvel kadına hak ettiği değeri veren Türkiye Cumhuriyeti kurucu liderinin ülkesinde yüz yıl sonra hala kadın cinayetleri duymanın ne kadar kahredici olduğunu daha nasıl anlatabiliriz? Bu sebeplerle devletimizden İstanbul Sözleşmesine tekrar imza vermesini, Medeni Kanunumuza ve 6284 sayılı yasaya dokunulmamasını, yasaların etkin bir şekilde uygulanarak önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların acilen oluşturulmasını ve uygulamasını önemle istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ