28 bin pet şişe, 2 bin 900 metal kutu doğaya kazandırıldı

Lüleburgaz Belediyesi'nin Kasım ayında hizmete sunduğu Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde vatandaşlar tarafından getirilen 28 bin pet şişe ve 2 bin 900 metal kutu geri dönüşüme ve ekonomiye kazandÄ

GÜNDEM 12.01.2022 11:20:00 0
28 bin pet şişe, 2 bin 900 metal kutu doğaya kazandırıldı

Lüleburgaz Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Atık Tanıma Sistemi sayesinde plastik şişeler ve teneke kutular geri dönüştürülüyor. Henüz Gençlik Parkı’nda uygulanan ve kısa süre içerisinde 2 merkezi noktaya daha yerleştirilmesi planlanan Akıllı Atık Tanıma Sistemi’yle daha fazla vatandaşa ulaşılması hedefleniyor.

 

HEDEF SIFIR ATIK

 

Lüleburgaz Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Lüleburgaz Belediyesi’nin ilk olarak 2019 yılında adım attığı sıfır atık uygulamaları kademe kademe genişletilmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl başında 4445539 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden ya da mahalle muhtarlıkları üzerinden atık toplayan Lüleburgaz Belediyesi Temizlik ve Çevre Müdürlüğü, Kasım ayında atıklardan TL karşılığı puan kazanılacak Akıllı Atık Tanıma Sistemi’ni hayata geçirmişti. Benzer örneklerinin Avrupa’da olan sistemle birlikte vatandaşların çevreye olan duyarlılığının artırılması ve tamamen sıfır atık konusunda ilerleme kaydedilmesi planlanıyor” denildi. 

 

MOBİL ATIK TOPLAMA ARACI HİZMETE SOKULACAK

 

Açıklamada “Tüm bu çalışmaların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi mobil atık toplama aracını da hizmete sokmayı planlıyor. Son hazırlıkları tamamlanan araç kısa süre içerisinde mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan kağıt, plastik, metal, atık yağ, elektronik atık gibi atıkları toplayacak. Bunların içerisinde plastik ve metal atıkların ağırlığı kadar puan vatandaşlara verilen alışveriş kartlarına yüklenecek. Ayrıca Lüleburgaz Belediyesi atık yağlardan da puan kazanılacak sistemi hayata geçirmek için çalışma başlattı” ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / İrem BANÇO