"Hizmet maratonumuza hız kesmeden devam edeceğiz"

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, üstyapı ve altyapı, park ve sosyal tesisler, çevre ve sıfır atık sosyal hizmetler, proje ve yatırımlar, kültür, sanat ve spor etkinlikleri olmak üzere 6 başlıkt

GÜNDEM 11.01.2022 17:06:00 0

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2021 yapılan çalışmalar ile hayata geçirilen projelerle ilgili değerlendirme yaptı. 

 

 “50 KİLOMETRE ASFALT YOL YAPTIK”

 

2021 yılında ‘Yol medeniyettir’ anlayışıyla hareket ederek; vatandaşlara daha kaliteli ulaşım hizmeti sunmak, yolları konforlu, modern ve güvenli hale getirmek için üstyapı ve altyapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Çetin, “Tüm mahallelerimizi kapsayan programla 50 kilometre sıcak asfalt, 15 kilometre kilit taş, 8 kilometre beton, 35 kilometre stabilize yol çalışması gerçekleştirdik. Yine 7 bin metrekare yağmur suyu ve birçok deremizde kutu menfez ile ıslah çalışması yaptık” dedi. Kapaklı’yı çocukların sağlıklı ve güvenli alanlarda spor aktiviteleri yaparak oyunlar oynayacağı, aile ve gençlerin huzurla vakit geçirebileceği park, yeşil ve sosyal alanlarla donattıklarını dile getiren Çetin, 8 mahallede 13 farklı noktada toplam yaklaşık 31 bin metrekare yeni park ve yaşam alanını ilçeye kazandırma çalışmalarını büyük oranda tamamladıklarını ifade etti. Bülent Ecevit Parkı ve Ali Baba Parkı içerisinde iki yeni sosyal tesisi hizmete sunduklarını söyleyen Çetin, 2021 yılında pek çok sıfır atık projesini de hayata geçirdiklerini söyledi. ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında sıfır atık ve çevre konusunda farkındalığın oluşturulması, atıkların yerinde ayrıştırılması amacıyla birçok çalışmayı uyguladıklarını ve uygulamaya devam ettiklerini dile getiren Çetin, “Giysi, ayakkabı ve tekstil atıklarının ayrı toplandığı 70 adet kumbarayı ilçemizin farklı noktalarına yerleştirdik. Cam, kağıt/plastik/metal, bitkisel atık yağ, atık elektrikli ve elektronik eşyalar, tekstil atıklar ve atık ilaçların ayrı ayrı toplandığı 5 adet mobil atık getirme merkezimizi belirli noktalara koyduk. Yine kağıt, metal ve plastik atıkların diğer çöp ve atıklardan ayrı toplandığı 68 adet mavi konteynerlerimizi pilot bölge olarak belirlediğimiz mahallelerimize yerleştirdik” dedi. 

 

“BİTKİSEL ATIK YAĞLAR TOPLANIYOR”

 

Belediye bünyesine kazandırdıkları kompost makinesi ile topladıkları organik atıkları ayrıştırıp doğal gübre haline getirdiklerini ve bu gübrelerin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kullanıldığını kaydeden Çetin, “Ayrıca talep eden vatandaşlarımıza da ücretsiz olarak veriyoruz. Atık ilaç ve atık jilet toplama kutularımızı esnafımıza dağıttık. Bitkisel atık yağ toplama kampanyamız ile de suyumuzu koruyor, vatandaşlarımıza 5 litre atık yağ karşılığında hediye veriyoruz” diye konuştu. “Geri Dönüşüme Destek Ol; Atıkların Kazanca Dönüşsün” projesi kapsamında kağıt, plastik, metal ve cam atıklarını belirlenen nokta, gün ve saatlerde Mobil Atık Getirme Aracı’na getiren vatandaşlara  getirdikleri atıkların kilosu karşılığındaki tutarın, MyEdenred mobil uygulamasındaki hesaplarına yatırıldığını, vatandaşların tutarları karşılığında anlaşmalı yerlerden alışveriş yapabildiğini söyleyen Çetin, 2021 yılında sosyal hizmetler alanında yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Evde Bakım ve Destek Hizmetini 373 kişiye ulaştırdıklarını dile getiren Çetin, Cumhuriyet Mahallesi’nde inşa ettikleri Aşevi’nde de günlük bin kişiye sıcak yemek ulaştırdıklarını söyledi. Kariyer ve İstihdam Masası aracılığıyla bin 50 kişinin çeşitli iş yerleri ve kurumlarda istihdam edildiğini belirten Çetin, Sevgi Eli Yardım Mağazaları ile 15 bin 731 kişiye giysi, 58 kişiye de eşya yardımında bulunduklarını, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve gıda paketi yardımlarında bulunduklarını, Çölyak hastalarına özel gıda paketleri ulaştırdıklarını, bin 356 vatandaşa da bebek arabası hediye ettiklerini söyledi. 

 

PROJELERLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

2021 yılında Kazak Göl, Kültür Festivali, Pınar Bulvarı Şenliği, Kapaklı Sesini Arıyor Yarışması gibi pek çok etkinlik düzenlediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, spor, kültür ve sanat alanlarında yapılan projelerle ilgili de bilgiler aktardı. Trakya Kalkınma Ajansı’nın 2019 Yılı Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Kapaklı Yöresel Ürünler Merkezi Emek Sepeti Üretim Atölyesi’ni Şubat ayında hizmete açtıklarını  ve bugüne kadar resimden okuma yazmaya, rölyef sanatından makromeye kadar birçok kültürel ve sanatsal kurs ve etkinliğin düzenlendiği Emek Sepeti Üretim Atölyesi’nin çocukların, kadınların ve engelli vatandaşların bir araya gelerek sosyalleştiği ve üretim yaptığı mekan haline geldiğini dile getiren Çetin, Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile imzaladıkları protokolün ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde yetişkin, çocuk ve bebek bölümleriyle vatandaşlara hizmet veren İlçe Halk Kütüphanesi’nin Türkiye’de en iyi ve en donanımlı ilk 5 kütüphaneden biri olma özelliğiyle içerisinde 10 bine yakın kitap envanteri ve süreli yayını barındırdığını dile getirdi. 

 

6 ADET HALI SAHA KAZANDIRILDI

 

Kapaklı’ya 6 adet halı saha ve 6 adet basketbol sahası, Kazak Gölü Mesire Alanı güzergahına da 3 kilometre uzunluğunda Bisiklet Yolu kazandırdıklarını kaydeden Başkan Çetin, yapımında sona geldikleri Kapalı Tenis kortunu ise kısa süre içerisinde açarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi. Türkiye Belediyeler Birliği aracılığıyla BMC marka damperli kamyon ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye çevre dostu ve 13+1 metreküp kapasiteye sahip yeni çöp toplama aracı kazandırdıklarını dile getiren Çetin, “Yine hayırsever tarafından bağışlanan bir otobüsü de ilçemize kazandırdık” dedi. İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden Çocuk Akademisi ve Gündüz Bakımevi’nde sona gelindiğini söyleyen Çetin, “İkiz Göller Mesire Alanı’nın çehresini değiştirerek Kapaklı’ya ve bölgemize değer katacak İkiz Göller Mesire Yeri Lüks Bungalov Evler (Tiny House) Projesi’nin ihale sözleşmesini imzaladık. Doğa dostu bungalov (Tiny House) evlerin de olduğu çok amaçlı bir konsepti ilçemize kazandıracağız” dedi. 

 

MESLEK LİSESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

 

Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile yaptıkları görüşmeler sonucu Türk Metal Sendikası tarafından Kapaklı’ya kazandırılacak olan 24 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin protokolünü imzaladıklarını ifade eden Başkan Çetin, İlçemizin önemli ulaşım akslarından olan Mithatpaşa, Dumlupınar, Yaşar Doğu ve Zengin Caddelerimizde uyguladığımız dekoratif aydınlatmalarla caddelerimizi ışıl ışıl bir görünüme kavuşturduk” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenerek hibe almaya hak kazanan “Kapaklı Mantar Üreten ve İşleyen Eller” projesi kapsamında çalışmaların başladığını kaydeden Çetin, “Karlı Mahallesi’nde 76 bin metrekare alan üzerinde yapımı devam eden ve “Trakya’nın en büyük mantar üretim tesisi” olacak tesiste yıllık 240 ton istiridye mantarı üretilecek. Bölgemizde mantar yetiştiriciliğinin gelişmesine öncülük edecek proje kapsamında şiddet mağduru kadınlar, genç issizler, engelliler, engellilere bakmakla yükümlü kişiler, kırsal mahallede yaşayanlar vb. gibi ağırlıklı olarak dezavantajlı gruplar istihdam edilecek” açıklamasını yaptı. 

 

KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLANIP TAMAMLANACAK

 

Yıldızkent Kavşağı projesinin ihalesinin yapıldığını, projenin kısa süre içerisinde başlayıp tamamlanacağını belirten Çetin, “Kapaklı’nın gerdanlığı olacak projemizi inşallah tamamlayarak önemli bir sorunu daha çözüme kavuşturmuş olacağız” dedi. Kalite politikasını da yenilediklerini dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ulaşılabilen ve çözüm üreten bir belediyecilik anlayışıyla vatandaşların sorunlarını birinci elden tespit ederek, kayıt altına almak ve en kısa sürede etkin bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla “Çözüm İçin KİM Var” sloganıyla hayata geçirdikleri Kapaklı İletişim Merkezi’nin de birinci yılını geride bıraktığını söyledi.  Çalışmaların hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Çetin, “Yeni yıl da hizmet maratonumuza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU