AK Parti Kapaklı yönetimi, gazetecileri unutmadı

AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazetecileri öğle yemeğinde ağırladı. Programda konuşan Biyik, basın men

GÜNDEM 10.01.2022 17:57:00 0
AK Parti Kapaklı yönetimi, gazetecileri unutmadı

Kapaklı Anadolu Taş Fırın Restoran’da bugün saat 14.00’de düzenlenen öğle yemeği programına; AK Parti İlçe Başkanı Recep Biyik’in yanı sıra İlçe Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Birimi Başkanı Mehmet Özdemir, Teşkilat Başkanı Emre İldiz ve gazeteciler katıldı.

 

“YABANCI DEĞİLSİNİZ”

 

Programda konuşan İlçe Başkanı Recep Biyik, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladığı konuşmasında, “Tanıtım ve Medya Başkanlığımızın organize ettiği yemekte sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yaklaşık 1 yılı aşkın zamandır İlçe Başkanlığı görevi yapıyorum. Belki de geniş kapsamlı olarak ilk defa basın ile bir araya geliyoruz. Açıkçası birçok arkadaşımız ile birebir sohbetlerimiz oldu. Kendileri ile görüşme fırsatımız oldu, bundan sonra da olacak. Aslında biz arkadaşlarımızla beraber geniş kapsamlı bir basın buluşması organize etmeyi düşünüyorduk fakat program yoğunluğundan, Ankara ziyaretlerinden dolayı bir türlü fırsatımız olmadı. Ben 2007’de Tanıtım ve Medya Başkanı olarak yaklaşık 7 yıl İstanbul teşkilatlarında görev yaptım. Dolayısıyla basın mensubu arkadaşlarımı meslektaşım olarak görüyorum. Bu nedenle sizler benim için yabancı değilsiniz, meslektaşımsınız. Sizlerle birlikte sizlerin problemlerini çözme noktasında beni bir kardeşiniz, bir ağabeyiniz olarak görebilirsiniz. Her zaman yanınızda olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

“YEREL BASININ İMKANLARI GELİŞTİRİLMELİ”

 

Özellikle yerel basının çalışma ortamının, imkanlarının kısıtlı olduğunu ve iyileştirilmesi gerektiğini kaydeden Biyik, “Büyükşehirlerde çok fazla yerel konusu konuşulmuyor. Buraya geldiğim zaman Tekirdağ’da yerel basının çok önemli olduğunu gördüm. Tekirdağ’da yerel basın yaptığı haberlerle kamuoyunu ciddi anlamda yönlendirebiliyor, yönetebiliyor. Bunu hem iyi bir şey hem de hassas bir terazi olarak kabul etmek gerekiyor. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek, doğru yönetmek, haber niteliği taşıyan bilgilerle donatmak, faydalı ve toplumu geliştiren, dönüştüren ve değişmesine yardımcı olan bir alan basın camiası, o yüzden de çok kıymetli. Ama beraberinde haber niteliği taşımayan ya da özgür basın formatından çıkarak, yanlı haberler yapıldığında birçok arkadaşım bundan zarar görebiliyor” şeklinde konuştu.

 

“SORULAN SORULARA CEVABIMIZ VAR”

 

“Recep Biyik olarak beni meslektaşınız olarak kabul edin” diyen Biyik, “Her zaman, hangi konuda olursa olsun düşüncelerimi, yaklaşımlarımı ifade etmekte sizlerle beraberim. Ne zaman bir konu varsa o konu ile alakalı fikrimi beyan etmekten imtina etmem. Siyaset yapıyoruz, bazı konularda belki yeteri kadar detaylı bilgi veremeyebiliriz ama şunu biliyorum ki birçok konuda sorulan sorulara bir cevabımız var. Her zaman bunu sizlerle birlikte kamuoyuyla paylaşmaktan çekinmem, geri durmam” şeklinde konuştu. Biyik, “Tek isteğim ve tek arzum Kapaklı’nın geleceği. Kapaklı’yı konuşmak gerekirse; Kapaklı, çok hızlı göç almış ve almaya devam eden, özellikle ekonomik problemlerin olduğu şu günlerde daha fazla İstanbul’dan göç ile muhatap olacağını gördüğümüz bir ilçe. İş ve aş konusunda belki Kapaklı’nın bir avantajı olması dolayısıyla da insanların bu bölgeye gelip, yerleşmeleri noktasında daha hızlı bir sirkülasyon söz konusu. Avantajımız şu; Kapaklı 2019’dan sonra Cumhur İttifakı ile beraber Mustafa Çetin başkanımızın yönetiminde, AK Belediyecilik anlamında ortaya konulan yeni projeler ile bir şekilde değişime ve dönüşüme uğramaya devam ediyor. İnşallah biz de kamu yatırımlarının hızlı bir şekilde Kapaklı’ya kazandırılması noktasında başkanımızla birlikte çaba sarf ediyoruz. Ben 2024 seçimlerine gelindiği zaman Kapaklı’da çok büyük değişimler olacağını, çok büyük kazanımlar olacağını, eksik olan kamu yatırımlarının hem bizlerin hem belediye başkanımızın da çabalarıyla ciddi anlamda bir yere varacağını düşünüyorum. Bunun için çabalıyoruz, bunun için gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da bu gayret ve çabalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

 

 

“AYDA EN AZ BİRKAÇ DEFA ANKARA’YA GİDİP GELİYORUZ”

 

AK Parti İlçe Başkanlığı olarak bir ışık gördüklerinde soluğu Ankara’da aldıklarını kaydeden Biyik, “Diyoruz ki; ‘buradan bir şey çıkarabilir miyiz?’ Bazen İl Başkanımızın organizasyonunda bazen bireysel olarak bakanlık organizasyonlarıyla bazen de Belediye Başkanımız ile beraber ayda en az birkaç defa Ankara’ya gidip geliyoruz. Bunu niye yapıyoruz? Partimizin bu anlamda bize verdiği el kitabında ‘Ankara’yı şu kadar ziyaret edeceksiniz’ diye bir şey yok. Kapaklı’nın temel ihtiyaçlarını görüyoruz, bir an önce çözülmesi gerekenleri ve bu anlamda ilgili bakanlıklar ile görüşüyoruz” dedi.

 

“2023’E KADAR BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Kapaklı’nın yeni bir ilçe olması dolayısıyla Ankara’daki bakanlıklarda yeteri kadar tanınmadığını kaydeden Biyik, “Ama eskisinden çok daha iyi bir noktaya ulaştık. Birçok proje peşinden gelecek. Adalet Sarayı için uğraşıyoruz mesela. Belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi emniyet binamızın faaliyetleri başladı. Çerkezköy OSB’nin yapmış olduğu hastaneyle alakalı ufak bir gecikme yaşandı. Bir müteahhit değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde 2023’e kadar bitirmeyi planlıyoruz hastaneyi. Herkesin sorduğu Yıldızkent Kavşağı’yla alakalı belediye başkanımız da bilgi verdi. Bir itiraz süreci oldu ve neticelendi. Alan firmayla sözleşme yapıldı, yakın zamanda yer teslimi yapılarak onu da 2022’nin sonuna kadar çözmüş olacağımızı düşünüyoruz. Nerede bir eksiklik görsek, çözüm üretilmesi gerektiğine inanıyorsak oraya odaklanıp, daha çok hizmet getirmek, daha çok Kapaklı’nın sorunlarını çözmek noktasında çaba sarf edeceğiz. Bahse konu olan şey sadece hizmet odaklı, ’vatandaşın hayatını kolaylaştırsın’ düşüncesinden öte insan odaklı bakmak gerekiyor. İnsan odaklı bakışta ihtiyaç olan özellikle bizim ak belediyecilikte, sosyal belediyecilik dışında insanı geliştirmek, kaynaştırmak, kültürel zenginliklerden güzel bir harmoniyle Kapaklı bilincini oluşturmak için çaba sarf etmek gerekiyor. Bunun da eğitime verilen destek ve önemle olacağını düşünüyorum” dedi.

 

“EN BÜYÜK YATIRIM, GENÇLERE VE ÇOCUKLARA YAPILAN YATIRIM”

 

“Özellikle Milli Eğitim yatırımlarının bu süreçte daha da artacağını düşünüyorum” diyen Biyik, “Eğitime çok önem veren bir kaymakamımız var; Bayram Sağır. Kendisi inşallah uzun yıllar Kapaklı’da kalır da başlatmış olduğu o hizmet kalitesini, çocukların özellikle Milli Eğitim üzerinden bütçesini artırmak için çabaladığı birkaç projesi var. Onu hayata geçirebilirse o da Kapaklı’nın geleceğine ciddi anlamda bir yatırım olacağını düşünüyoruz. Çünkü en büyük yatırım, gençlere ve çocuklara yapılan yatırım. Belli bir seviyeye ulaştırabilirsek bir yüksekokul, bir üniversite beraberinde kaliteli, nitelikli eğitim olursa, kısaca Kapaklı’nın bir eğitim üssü olmasını sağlayabiliriz. En azından bizim dönemimizde, bizim çalıştığımız uğraştığımız dönemde, kazandırdıklarımızla ‘yapanlardan Allah razı olsun’ demesini sağlayabilirsek, çok mutlu olacağız. Bu nedenle elimizden geldiğince Kapaklı’nın bugününe, geleceğine iyi şeyler bırakarak görev süremizi tamamlamak istiyoruz. Şunu fark ettik yaklaşık bir buçuk yıl gibi bir dönem kaldı. Hayırlısıyla o dönemi de hizmet odaklı tamamlayıp, sonraki süreçte de takdir büyüklerimizindir diyerek süreci noktalamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN