Okul servis ücretleri güncellendi

Lüleburgaz Belediye Meclisi'nin Ocak ayı olağan meclis toplantısında, okul servis ücretleri güncellendi. Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın "akaryakıt ve yedek parça fiyatlar?

GÜNDEM 10.01.2022 15:58:00 0
Okul servis ücretleri güncellendi

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin 2021 yılı Eylül ayındaki toplantısında aldığı kararla Milli Eğitim’e bağlı tüm okullarda sabah ve akşam olmak üzere iki servis aylık 250 TL, günde 4 servis (Sabah – öğle – akşam) aylık 325 TL ve rehber personel bulundurulması zorunlu araçlarda öğrenci başına aylık ekstra 30 TL olarak belirlenmişti.

 

2 SERVİS 280 TL

 

Ocak ayı toplantısında Lüleburgaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın “akaryakıt ve yedek parça fiyatlarındaki artış” gerekçesiyle yapmış olduğu başvuruyu inceleyen belediye meclisi aylık servis ücretlerinin günde 2 servis 280 TL, günde 4 servis 350 TL ve rehber bulundurulması zorunlu araçlarda öğrenci başına aylık ekstra 50 TL kararı alındı.

 

TÜM OKULLARDA GEÇERLİ

 

Alınan meclis kararı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda aynı şekilde geçerli olacak. Bu kapsamda devlet okullarında da, özel okullarda da aynı servis ücreti geçerli olacak. Fiyatlarda özel okul ve devlet okulu ayrımı yapılmayacak. Yine bu kurala uymayanlar tespit edildiğinde cezai işlem uygulanacak.

 

Haber / Erdal AYDIN