Çetin, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı'da görev yapan gazetecileri kahvaltıda ağırlayan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilerin çok önemli ve bi

GÜNDEM 10.01.2022 13:09:00 0
Çetin, gazetecileri kahvaltıda ağırladı

Kapaklı Bülent Ecevit Parkı’ndaki kafede bugün saat 10.00’da düzenlenen kahvaltı programına Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Çevik, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serhat Karagöz, belediye personeli ve gazeteciler katıldı.

 

“HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİMİZ PROJELER VAR”

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gazetecilerin çor zor bir görevi icra ettiklerini kaydederek, “Senede 1 defa da olsa sizlerle beraber olup dertlerinizi dinlemek, bizim yerel anlamda görevimiz diye düşünüyorum. Biliyorsunuz çıkan genelge ile beraber reklam giderlerini kısmaya yönelik bir tedbir talimatı geldi biz yerel yönetimlere ve maalesef size vermeye çalıştığımız katkı sekteye uğradı. Sosyal medya ile zorlaşmış olan özellikle yerel gazetecilik, belediyelerin tasarruf tedbirleriyle beraber tamamen sekteye uğramış durumda. Aslında bakarsanız bugün biraz sizi dinlemek, sorunlarınızı not almak ve hep beraber bunları nasıl çözebiliriz, sizlere nasıl katkıda bulunabiliriz bunları konuşmak istiyoruz. Genelgede, ‘milli ve dini bayramların reklamlarının belediyenin bütçesinden yapılmaması uygundur’ tarzında bir ifade var. Basın Yayın, Halkla İlişkiler Müdürümüz Serhat Bey ile görüştüğümüzde bazı projelerimizi duyurmak amacıyla sizlere reklam verebileceğimizi söyledi. Herhangi bir faaliyet ile ilgili duyuru yapılabilir ya da bir yerin açılışı ile ilgili duyuru yapılabilir. Böylelikle size destek sağlayabiliriz diye konuştuk. Bu yıl bu tarz projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“GAZETE OKUMA ALIŞKANLIĞIMIZ YOK”

 

Çok okuyan bir toplum olmadığımızı kaydeden Çetin, “Kitap okuma alışkanlığımız olmadığı gibi gazete okuma alışkanlığımız da yok. Avrupa’daki arkadaşlarım ile görüştüğüm zaman pandemi döneminde gazete okuma oranının arttığını söylediler. Bizde maalesef sosyal medyaya daha fazla rağbet var. Bu algıyı nasıl değiştirebiliriz, toplumu okumaya alıştırmak için nasıl söylem ve eylem gerçekleştirebiliriz diye düşünmek lazım. Bu sadece yerelin bir meselesi değil, ülkemizin genel bir meselesi. Nihayetinde yeni nesli daha da kaybediyoruz bu anlamda. Yeni nesil tamamen sosyal medyanın içine gömülmüş vaziyette ve kitap okuma kültürü maalesef gittikçe azalıyor. Yerel anlamda bizler bu konuda birkaç etkinlik yapmaya çalıştık ama yetersiz kalıyor, daha da fazlalaştırmak lazım” şeklinde konuştu.

 

“KURUMSALLAŞMAYA YÖNELİK CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR”

 

Kapaklı’nın 2014 yılında 2 belde 5 köyün birleşimiyle oluştuğunu kaydederek konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Henüz daha yürüme aşamasında. İlçe kültürü tam yerleşmedi, kurumlar henüz daha o kıvama gelmedi. Yedinci yılda 6’ncı kaymakam ile çalışıyoruz, 14 tane ilçe emniyet müdürümüz geldi gitti. Haliyle yereldeki hafıza oluşmuyor ve kurumsallaşma biraz daha yavaş gidiyor. Bu anlamda kurumsallaşmaya yönelik kendi içimizde ciddi bir çalışma yaptık, çalışma programımız var adım adım da kurumsallaşma yönünde ilerliyoruz. Elbette sorunlarımız çok fazla. Altyapıdan üstyapıya, parklardan sosyal donatılara kadar çok eksiğimiz var. Bunları da adım adım faaliyetlerimizi, projelerimizi uygulamaya geçirerek halletmeye çalışıyoruz” dedi.

 

 

İLÇE EMNİYET BİNASININ TEMELİ ALINDI

 

Devlet yatırımlarının da yavaş yavaş Kapaklı’ya gelmeye başladığını kaydeden Çetin, “Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bu hafta yer teslimi için firma davet edilecek. Akabinde de kış mevsiminde imalatının fabrikalarda yapılıp, ilkbaharda da montajına başlanmasını öngörüyorlar. Çünkü bunun prefabrik ayakları, kolonları fabrikada imalatı yapılıp sonra da pabuçlarının montajı ve prefabrik yapıların vinçle montajı şeklinde yapılacak bir proje olması sebebiyle kış ayında parçalar fabrikalarında üretilip yazın da inşallah montajının yapılacağını umuyoruz. Dün ilçe emniyet binamızın temeli alındı, hafriyatı başladı. İnşallah o da 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Adliye binamız ile ilgili girişimlerimiz var. Adliyeyi buraya getirmek istiyoruz çünkü Çerkezköy Adliyesi’ndeki yüzde 50’si Kapaklı’ya ait. Orada başsavcımız ile görüştüğümüzde çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, yoğunluğu bir türlü azaltamadıklarını, bu bölgeye ikinci bir adliye binasının zaruri olduğunu söyledi. Biz de bunu bakanlığa ilettik. Çok kısa bir zamanda inşallah bunu da halletmeye çalışacağız. Bu şekilde adım adım inşallah ilçemizi geliştirmeye, kalkındırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

KAPAKLI ÇALIŞTAYI YAPILACAK

 

“Çok yoğun bir göç dalgası ile karşı karşıya kalacağız” diyen Başkan Çetin, “Hemen batımızda kalan, küçük sanayi sitelerinin olduğu bölgelerde TOKİ, bir sanayi planı gerçekleştiriyor. Bir 8-10 yılda Kapaklı ve Çerkezköy, nüfusu ikiye katlayacak gibi görünüyor. Bizler bölgemizin sadece işçi kenti olarak değil biraz daha sosyal projeler ile gündeme gelmesi için çabalıyoruz. Kazak Gölü’nün kuzeydoğusundaki 125 dönümlük alanı tekrar belediyemize kazandırdık. O bölgede biraz daha orman kentlerini inşa etmek istiyoruz. Yine Kazak Gölü’nün doğusunda kalan, İkiz Göller bölgesine yakın bir yerde de termal sıcak suya eriştik. Orası ile ilgili de Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’na bir proje sunduk. İçerisinde termal hoteller, seracılık gibi faaliyetleri de yapabileceğimiz bir projeyle Kapaklı’da biraz daha farklı konular ile ilgili de hem istihdam hem de ekonomik bir katkı sağlaması açısından çalışmalar yürütüyoruz. Hızlı tren bizim bölgemizden geçiyor ve lojistik depolama sahası hemen sanayinin içerisinde bir noktada olacak. Özellikle Bahçeağıl, Yanıkağıl bölgesi ile alakalı çok ciddi bir değişimi getireceğini düşünüyoruz. Bütün bu potansiyelleri, bütün bu imkanları ilçenin gelişimine doğru planlayıp, doğru yönlendirip biraz daha sitevari projelerin talebi var. Bu tarz projelerin hayata geçmesi için 14 Ocak günü ilçemizin bütün müteahhitlerini toplayıp onlarla da bu konuda görüşmek, konuşmak istiyoruz. Kaymakamımız ile beraber de Kapaklı Çalıştayı adını verdiğimiz, bütün ilçe başkanlarını, farklı partilerin ilçe başkanlarını, sivil toplum örgütlerini bir araya toplayıp bu konuyu tartışalım, herkesin fikrini alarak; ‘Nasıl bir Kapaklı’yı hayal ediyoruz?’u tartışalım istiyoruz. Bu anlamda sizler de bölgede sürekli sahada olan insanlar olarak tespitleriniz birebir olması sebebiyle hem muhalif siyasi grubu dinleyenler olarak, tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ

 

Çerkezköy Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta meclis toplantısında aldığı ‘meclis karar özetlerinin gazetelerde yayınlanması’ kararının hatırlatılması üzerine Başkan Mustafa Çetin, konuya sıcak bakarak kendilerinin de böyle bir karar alabileceğini belirtti. Programın sonunda fotoğraf makinesini eline alarak gazetecileri fotoğraf çeken Başkan Çetin, günü çektiği selfie ile de ölümsüzleştirdi.

 

Haber / Buse SERİN

 

VİDEOLU HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ