Lise öğrencileri, ürün yelpazesini genişletiyor

ŞKD markasıyla hijyen ve temizlik malzemeleri üretip Kapaklı ve civar ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarına göndererek, hem kendi ekonomilerine hem de okulun döner sermayesine büyük katkıda bulunan Kapaklı Şehit

GÜNDEM 8.01.2022 16:18:00 0
Lise öğrencileri, ürün yelpazesini genişletiyor

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojileri Bölümü öğrencileri; kolonya, dezenfektan, sprey el antiseptiği başta olmak üzere ürettikleri 14 ürünün yanı sıra cam sil ve sprey yüzey temizleyici üretimine de başladı.

 

“BU RAKAMI DAHA DA YUKARI ÇIKARACAĞIZ”

 

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin, cam sil ve sprey yüzey temizleyici ile birlikte ürün sayısını 16’ya çıkarıldığını kaydeden Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Yapacağımız çalışmalarla bu rakamı daha yukarıya çıkaracağız. Üretilen malzemeleri hem ilçemizde hem de çevre ilçelerimizde kullanılmak üzere sevkiyatlarını yapıyoruz. Öğrencilerimiz, Organize Sanayi Bölgesi’nde olmamızdan dolayı, alanlarında kolayca iş bulma imkanına kavuşuyor” dedi.

 

TECRÜBELERİNİ MACARİSTAN’DAKİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞACAKLAR

 

Öğrencilerin hem ürettiğini hem de üretimden pay aldığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Danışmaz, “Avrupa Birliği Projesi kapsamında Macaristan Budapeşte’ye 21 günlük staja giden Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Teknolojisi Bölümü öğrencilerimiz, tecrübelerini Macaristan’daki öğrenciler ile paylaşacak” ifadelerini kullandı.

 

KENDİ HARÇLIKLARINI ÇIKARIYORLAR

 

Koronavirüs salgınının başladığı süreçten bu yana haftada 5 gün çalışarak ayda bin ile 3 bin TL arasında gelir elde eden lise öğrencileri, kendi harçlıklarını da çıkarıyor.

 

Haber / Buse SERİN