Yüksel: Ya bize yetki verin, ya da siz yapın

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medyadan yaptığı açıklamada vatandaşları bilgilendirirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a çağrıda bulundu.

GÜNDEM 8.01.2022 16:10:00 0
Yüksel: Ya bize yetki verin, ya da siz yapın

Süleymanpaşamız’da vatandaşları bilgilendirmek amacıyla astıkları afişlerin itfaiye eliyle toplatıldığını belirten Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a da çağrıda bulunarak “Ya ilçemdeki cadde ve sokakların bakım, onarım ve temizlik yetkilerini verin; ya da siz sokaklarımızda yapılması gerekenleri yaparak bizleri vatandaşlarımıza karşı mahcup duruma düşürmeyin! Yapmıyorsanız da vatandaşlarımızı bilgilendirme hakkımızı engellemeyin. O sokaklardan kimin sorumlu olduğunu herkesin bilmeye hakkı var” dedi.

 

“MAALESEF YETKİ VE SORUMLULUĞUMUZ YOK”

 

Vatandaşları da bilgilendiren Yüksel, “Şehrimizdeki birçok cadde ve sokağımızda ilçe belediyesi olarak maalesef “hiçbir” yetki ve sorumluluğumuz yok. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, defalarca sayın Kadir Albayrak başkanımızdan bu cadde ve sokakların yol ve kaldırımların yapım, bakım, tamir ve temizlik gibi işlerini yapabilmemiz için yetki istedik; lakin her seferinde ret cevabı aldık. İnkar ederlerse resmi evrakları sunarım! Şehrimizdeki görev, yetki ve sorumluluğumuzun bulunmadığı söz konusu cadde ve sokaklarımızda yapılması gereken hizmetler Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamasına rağmen, birçok hemşehrimiz yetki ve sorumluluğun bizde olduğunu düşündüğünden, sitemlerini bize iletmekte” dedi. Yüksel, açıklamasında Süleymanpaşa’da Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olan cadde ve sokakları da paylaştı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ