Başkan Adayı Tanyeri, Kapaklı'da şoför esnafıyla buluştu

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, Kapaklı'daki şoför esnafıyla bugün saat 10.00'da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kahvaltÄ?

GÜNDEM 8.01.2022 15:50:00 0
Başkan Adayı Tanyeri, Kapaklı

Geçtiğimiz ay Çerkezköy’de şoför esnafıyla bir araya gelen Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, Cumartesi günü Kapaklı ve Karaağaç’taki şoför esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

 

KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİLER

 

Saat 10.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Yılmaz Arat, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, Tekirdağ S Ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, kooperatif başkanları ve yönetimleri ile şoför esnafı katıldı.

 

 

“HİZMET İÇİN BU YOLA ÇIKTIK”

 

Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Fikret Tanyeri, “Allah kısmet eder de biz bu göreve gelirsek belli aralıklarla bir araya gelmek istiyoruz. Kapaklı, Çerkezköy, Karaağaç mesafe olarak uzak. Çerkezköy, Kapaklı ve Karaağaç’taki şoför esnafını bir arada tutabilmek için zaman zaman böyle toplantılar yapmamız gerektiğini hissediyoruz” dedi. 23 Ocak’ta oda seçimlerinin yapılacağını söyleyen Tanyeri, “Biz şoför esnafına hizmet etmek için bu yola çıktık. Bizim tek yapacağımız şey birlik ve beraberlik içerisinde olmamız. Şoför esnafı birlik ve beraberlik içinde olursa biz her şeyin üstesinden geliriz” dedi.

 

ŞOFÖR ESNAFI ZATEN ZOR DURUMDA

 

Taksilerle ilgili sorunları da bildiklerini ve taksi durakları için Çerkezköy’de imza topladıklarını belirten Tanyeri, “Yüzde 25 zammın az olduğunu düşünüyoruz. Mazota, benzine her gün zam geliyor. Şoför esnafı zaten zor durumda. Biz sorunları takip ediyoruz. İnşallah o konunun da altından kalkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

 

“BU ŞEKİLDE ŞOFÖR ESNAFININ SORUNUNU NASIL ÇÖZECEKSİNİZ?”

 

Mevcut oda yönetimini de eleştiren Tanyeri, “Dürüstlükten bahsediyorlar, dürüst başkan ve dürüst yönetim önce çıkar yapılanları anlatır, üyelere hesap verir. ‘Korsan kırmızı çizgimiz’ diyoruz, yıllardır korsanla ilgili mücadele ediyoruz. Ama bakıyoruz, başkan, başkan yardımcısı ve bazı yönetim kurulu üyeleri korsan çalışıyorlar. Siz bu şekilde şoför esnafının sorununu nasıl çözeceksiniz? İkinci bir sorun, şoförler odasının yaklaşık 2 yıl önce makam aracı yandı. Aracı kim kullandı belli değil, yangın tüpü yok. Alıyorsun dosyayı, Sami Kayın’ın yanına gidiyorsun, dosyayı kapatıyorsun. Şimdi de ‘aracımız yandı’ diyorsunuz. Madem çok üzgündünüz, çıkıp üyelere söyleseydiniz. Sizi burada birlik getirmedi, buradaki şoför esnafı getirdi” dedi.

 

 

“BEKLENTİMİZ ORTAK BİR AKILLA ÇÖZÜLMESİ””

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de kahvaltı programında yaptığı konuşmada, “Önümüzde odaların seçimleri var. Yıllardır taşımacılıkla ilgili sorunu çözemedik. Bir türlü güzergahlarda anlaşma sağlanamadı. Gelecek dönemde görev alacak yeni yönetimle beraber bu konunun çözülmesini vatandaşlarım adına istiyorum. Çünkü onlara hizmeti siz sunuyorsunuz, vatandaşlarımız bu konuda bize gelip sitemlerini iletiyor. Önemli bir sorun. Dolayısıyla bizim özellikle sizlerden en büyük beklentimiz bu konunun ortak bir akılla çözülmesi” dedi. Başkan Çetin, yapılacak seçimde göreve gelecek yeni yönetime şimdiden başarılar diledi. Kahvaltı programında şoför esnafını kapıda karşılayan Fikret Tanyeri, programın ardından yine şoför esnafını kapıya kadar uğurladı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU