İnsani Su Hakkı meclisten geçti

Lüleburgaz Belediyesi'nin hazırlıklarını tamamladığı "İnsani Su Hakkı" meclisten oy birliğiyle geçti. Buna göre insani su hakkı kapsamında yasalarla belirlenen sınırlar doğrultusunda

GÜNDEM 7.01.2022 16:50:00 0
İnsani Su Hakkı meclisten geçti

Meclis üyelerinin gündeme taşıdığı öneriyle birlikte ‘İnsani Su Hakkı’ için çalışmalarına başlayan Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin ilgili komisyonu, yasayla belirlenen sınırlar dahilinde 1 ton su tüketiminden bedel alınmamasına karar verdi.

 

OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırlayarak meclis gündemine sunduğu öneri, meclisteki tüm meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle onaylandı. Alınan kararla birlikte artık vatandaşlara sağlanan suyun 1 tonundan bedel alınmayacak. Bu doğrultuda hanelerde aylık ortalama 8 ton suyun kullanıldığı Lüleburgaz’da su kullanım bedellerine yüzde 12.5’lik indirim sağlanmış olunacak.

 

“ZAMDAN ÖTE İNDİRİM YAPILDI”

 

Toplantıda konuşan Lüleburgaz Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Tamer Ermut, Türkiye’de mevcut ekonomik koşulların her geçen gün kötüye gitmesine rağmen Lüleburgaz Belediyesi’nin 2019 yılından bu yana su kullanım bedellerinde toplam yüzde 9’luk artış yaptığını belirtti. 1 tonluk su indiriminin ise 47 bin 400 mesken abonesinin son 6 aylık su kullanım harcamalarının ortalamasının ortaya çıkarılarak yapıldığını kaydeden Ermut, “Bu verilerle karşımıza çıkan sonuçta ortalama aylık tüketimin 8 ton olduğunu gördük. Bu 8 tona karşılık yapılan 1 tonluk su indirimi de reelde yüzde 12.5 gibi bir rakama tekabül ediyor. Bunun da zamdan öte indirim gibi yapıldığını düşündüğümüz zaman anlamlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

“HALKIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ”

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli de, Türkiye’nin ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek “Ama bu dönemde meclis üyelerimizin de desteğiyle, Lüleburgaz halkının yanında olmaya çalışacağız. Bu kararın geçmesinde emeği olan meclis üyelerimizin hepsine teşekkür ederim” dedi. Belediyeden yapılan açıklamada 1 ton su indirimiyle su kullanımında da tasarruf beklendiği, vatandaşların oransal olarak yüksek indirimden faydalanmak için yapması planlanan su tasarrufu sayesinde su kaynaklarının daha az tüketilmesinin öngörüldüğü belirtildi.

 

Haber / İrem BANÇO