"Tekirdağ'da aşılama gün geçtikçe ivme kazanıyor"

Kapaklı Devlet Hastanesi'ne bağışçıların ve belediyenin desteğiyle kazandırılan Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi'nin bugün saat 10.30'da yapılan açılışına katılan İl Sağlık

GÜNDEM 6.01.2022 17:00:00 0

Tekirdağ’daki vaka sayıları hakkında konuşan İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, “Vaka sayılarında artış var. Omicron varyantı ile beklediğimiz bir artıştı. Hazırlıklarımızı yaptık, arkadaşlarımız ile beraber sahadayız. Görünen o ki hasta sayılarına ve yoğun bakım yatışlarına bir önceki mutantlar gibi fazla sayıda hasta taşımıyor bu varyant. Ama biz hep şunu söylüyoruz; iki tane tedbir var. Birincisi koruyucu tedbirler dediğimiz, hiç bulaşmamasını sağlamak. Bu da; maske, mesafe, hijyen. En azından bu kışı çıkarana kadar kişisel bakımımızı öne çıkarmak zorundayız. İkincisi de aşılama” şeklinde konuştu.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN ARTAN BİR İLGİSİ SÖZ KONUSU”

 

Çerkezköy ve Kapaklı’daki vaka sayılarının da Tekirdağ’a paralel olarak artış gösterdiğini kaydeden Kalkan, “Koruyucu tedbirlerimizi artırmamız gerekiyor. Birinci basamak; hiç bulaşmaması için alacağımız önleyici tedbirler. Önleyici tedbirlerimizi aldığımız halde eğer bu virüste bir bulaş sağlıyorsak aşılanma yoluyla da üzerimizdeki etkilerini en aza indirmiş oluyoruz. O yüzden hatırlatma dozlarını vatandaşlarımıza tekrar hatırlatıyoruz ve aşılanmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Tekirdağ’daki aşılanma oranlarının yüksek olduğunu ve gün geçtikçe bir ivme yakaladıklarını da sözlerine ekleyen Kalkan, “Özellikle Turkovac aşımızın da devreye girmesiyle aşılama ivme kazandı. Vatandaşlarımızın artan bir ilgisi söz konusu” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ