Örnek küçükbaş yetiştiricilerine teşekkür belgesi verildi

Kırklareli'nde 2023 Kırklareli Vizyonu çerçevesinde, küçükbaş Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi

GÜNDEM 6.01.2022 16:56:00 0
Örnek küçükbaş yetiştiricilerine teşekkür belgesi verildi

Kırklareli Ziraat Odası, Kırklareli İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlarının katılımları ile Kırklareli küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yaparak ülkemiz hayvancılığına hizmet etmekte olan üreticilere, gerçekleştirdikleri üretim modellerinin örnek olması sebebiyle Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aksoy tarafından teşekkür belgeleri verildi.

 

“ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

 

Törende konuşan İl Müdürü Aksoy, üretimin birçok paydaşının olduğunu ve en önemli paydaşının birincil üretimi yapan çiftçi ve yetiştiriciler olduğunu dile getirdi. Tarım ve Orman Müdürlüklerinin teknik ve mevzuat konularında sürekli sahada olduklarını, Ziraat ve Damızlık Birlikleriyle birlikte koordineli olarak çalışıldığını ifade eden Aksoy, “Aynı zamanda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin ülkemiz hayvancılığındaki yeri çok önemli. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak üreticilerimizin her zaman yanında olacağız” dedi.

 

 

'NÜFUS BAŞINA İKİ KÜÇÜKBAŞ HAYVAN'

 

'Nüfus başına iki küçükbaş hayvan' sloganıyla küçükbaş hayvan varlığını 720 bin başa çıkarma hedefine de değinen Aksoy, “İlimiz gerek coğrafi yapısı gerekse de mevcut konumu itibariyle önemli bir küçükbaş hayvancılık potansiyeline sahip. İlimi mera vejetasyonunda zengin bir bitki örtüsü çeşitliliğine sahip olması nedeniyle küçükbaş hayvan beslenmesinde büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO