Tekirdağ'ın talep ve ihtiyaçlarını Ankara'ya taşıdılar

AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen kahvaltılı programda Tekirdağ'ın sağlık, eğitim, tarım, dere ıslahı, ulaşım ve altyapı iht

GÜNDEM 6.01.2022 16:38:00 0
Tekirdağ

Toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, programda tüm milletvekillerinin hem ülke siyaseti ile hem de kendi illeri ile ilgili sıkıntılarını dile getirdiklerini belirterek “Biz de hem ülke siyaseti ile ilgili hem de Tekirdağ’ımızın önemli sorun ve taleplerini bir dosya halinde Sayın Cumhurbaşkanımıza sunma fırsatını bulduk. Cumhurbaşkanımız da gerekli notları aldı. Sorun ve ihtiyaçlarımızın her zaman takipçisi olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza ilgi ve teveccühleri nedeniyle çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

SAĞLIK İLE İLGİLİ TALEPLER

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan dosyada Tekirdağ’ın sağlık ile ilgili talepleri Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binasının Yatırım Programına alınması, Yeni Tekirdağ 100 Yataklı Süleymanpaşa Devlet Hastanesinin yapımı için Yatırım Programına alınması, Çerkezköy Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (30 Ünit ) projesinin yeniden Yatırım Programına alınması, Çerkezköy Kızılpınar Aile Sağlığı Merkezi (8AHB) +112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması, Kapaklı Karaağaç Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB) +112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması, Ergene Velimeşe Aile Sağlığı Merkezi (4 AHB) +112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması, Kapaklı’da 1442 ada, 1 parselde Kapaklı Aile Sağlığı Merkezi (4 AHB) +112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması, Şarköy İlçe Sağlık Müdürlüğü +Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi (4 AHB)+112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması, Saray İlçe Sağlık Müdürlüğü +Aile Sağlığı Merkezi (6 AHB)+112 ASHİ binasının yapımı için Yatırım Programına alınması’ talep edildi.

 

ARAÇ SAYISI YETERSİZ

 

Tekirdağ’da pandemi sürecinde filyasyon çalışmaları, ilaç dağıtımı vb. işlemler için kullanılan araç sayısının yetersiz kaldığı belirtilerek “Bakanlığımızdan araç kiralama hizmet alımı sayısının arttırılması için izin talep edilmiştir. Bu dönemde ilave araca ihtiyacımız bulunmaktadır. Halk Sağlığı hizmetlerinde aşı ve ilaç dağıtımı için kullanılan aşı nakil aracının yoğunluk nedeni ile sık sık arızalanmakta ve hizmette aksaklıklara sebep olmaktadır. Bu nedenle yeni bir aşı nakil aracına ihtiyacımız bulunmaktadır. Devlet Malzeme Ofisi’nden Sağlık Market aracılığı ile yapmakta olduğumuz tıbbi malzeme temininde aksaklıklar yaşanmakta, bilgimiz dışında firmalara ek süreler verilmekte buda sağlık hizmeti sunumundan etkilenmektedir. İhtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin alımı için firmalara verilen ek sürelerde tarafımıza ihale yapma yetkisi verilmesi sağlık hizmetinin devamlılığı açısından önem arz etmektedir” denildi.

 

DOKTOR İHTİYACI DİLE GETİRİLDİ

 

Sunulan dosyada Tekirdağ’daki hastanelerdeki doktor ihtiyacı da dile getirilerek Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göz Hastalıkları, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları, Nöroloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Kardiyoloji ve Göğüs Hastalıkları branşlarında, Çorlu Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, Üroloji branşlarında, Saray Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi branşında, Malkara Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi, Ortopedi ve Travmatoloji, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları, Kardiyoloji branşlarında, Kapaklı Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  branşlarında, Şarköy Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum branşında, Hayrabolu Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi branşında, Tekirdağ Dr.İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde de Kadın Hastalıkları ve Doğum, Plastik Cerrahi, Çocuk Cerrahisi, Deri ve Zührevi Hastalıkları branşlarında doktor ihtiyacının olduğu belirtildi. “Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne Yanık – Kronik Yara Bakım Merkezi ve mümkünse Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi açılması için Bakanlıktan Olur alınması, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne çevreyolundan köprülü kavşak, Çerkezköy İlçe Devlet Hastanesi’nde Anjio Ünitesi açılması için olur alınması, Kapaklı Devlet Hastanesi’nin nüfus ve hasta yoğunluğu nedeniyle A2 rolüne yükseltilmesi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi kadrosunda doçent ve profesörlerin olabilmesi için Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi ile afiliye olması, Çorlu Devlet Hastanesi bahçesine ek hizmet binası yapılması, Çorlu İlçe Devlet Hastanesi rolünün A1 rolüne yükseltilmesi” taleplerinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği ifade edildi.

 

627 DERSLİK VE BİN 755 ÖĞRETMEN İHTİYACI OLDUĞU BELİRTİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan listede eğitimle ilgili talepler de dile getirilirken, Tekirdağ’ın 234 Okul Öncesi, 99 İlkokul, 292 Ortaokul ve 2 Genel Ortaöğretim olmak üzere toplam 627 derslik ve bin 755 öğretmen ihtiyacının olduğu ifade edildi. Çerkezköy’de ‘Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yapımı, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ne 24 derslikli ilkokul/ 24 derslikli ortaokul binaları yapılması, Meslek Lisesi Binası Yapılması, 32 derslikli 3 atölyeli bir lise binası yapılması’ talebi iletilirken, Kapaklı için de ‘Kapaklı Ortaokulunun tefrişat ihtiyacının bir an önce gönderilmesi, Temel Eğitim yatırım programından  (yeri hazır olan) 1 ilkokul yapımı tahsisi, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu- Güçlendirme talebinin onaylanması, Türk Metal Sendikası tarafından ilçeye kazandırılacak olan Meslek Lisesi için bakanlığa sunulan proje değişikliğinin onaylanması, Kapaklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (24 derslikli) Yapımı, Karaağaç İlkokulu (24 derslikli) Yapımı’ talebinde bulunuldu. Sunulan dosyada Ergene, Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Marmaraereğlisi, Saray, Süleymanpaşa, Muratlı ve Şarköy’de eğitim alanındaki talep ve ihtiyaçlar da dile getirildi.

 

STAT İHTİYACI DİLE GETİRİLDİ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan listede Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilgili talepler 17 maddede dile getirilirken, gölet, tarımsal sulama ve dere ıslahı ile ilgili taleplere de dosyada yer verildi. Saray orman köylerinde mantar üremesini artırmak için meşe koruya tahvil sahalarında boniteti düşük alanlarda traşlama kesimine dönülmesi ve Tekirdağ’da süt koyunculuğu ve montalama kalorifer tesisi konularındaki ORKÖY kredi taleplerinin 2022 yılında karşılanması taleplerinin yanı sıra Süleymanpaşa’da 2 adet antrenman spor salonu ve bin kişilik kız öğrenci yurdu yapılması, Çorlu’da 2 adet antrenman spor salonu, 1 adet kapalı spor salonu, 1 adet 500 kişilik kız öğrenci yurdu, 1 adet 500 kişilik erkek öğrenci yurdu yapılması, Saray’da 1 adet kapalı spor salonu, Çerkezköy, Süleymanpaşa ve Çorlu’da 15 bin seyirci kapasiteli stat yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.  Sunulan dosyada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili talepler de sıralandı.  

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU