Devlet Hastanesi'ne Fizik Tedavi Ünitesi kazandırıldı

Kapaklı Devlet Hastanesi'ne bağışçıların ve belediyenin desteğiyle kazandırılan, 15 yataklı ve günde 75 hastaya ayakta tedavi işlemi uygulayacak kapasiteye sahip Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi'nin aÃ?

GÜNDEM 6.01.2022 15:04:00 0
Devlet Hastanesi

Kapaklı Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi’nin bugün saat 10.30’da yapılan açılışına Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sağlık çalışanları katıldı.

 

 

SAĞLIKÇILAR ADINA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılışta konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, sağlık çalışanlarına verdiği destekten dolayı Vali Aziz Yıldırım’a teşekkür ederek, “Katılımızın için çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir zamanda bizi katılımınızla onurlandırdınız. Sağlıkçılarımıza her daim verdiğiniz destekler için ben Tekirdağ İl Sağlık Müdürü olarak bütün arkadaşlarım adına size saygılarımı sunuyorum. Bugün burada bağışçılarımızın da destekleriyle devlet hastanemize kazandırılan ve hizmete hazır hale getirilen Fizik Tedavi Ünitesi / Servisi’ni açmak için toplandık. Hoş geldiniz, şeref getirdiniz” ifadelerini kullandı.

 

“HASTANE İLE İLGİLİ ÇOK CİDDİ TALEPLERİMİZ VAR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, Kapaklı’nın sürekli göç alan, büyüyen bir yerleşim yeri olduğunu kaydederek, “Hastane ile ilgili gerçekten çok ciddi taleplerimiz var. Yeni hastanemizin inşaatı devam ediyor ama bir talihsizlik yaşadık. Müteahhit işi bıraktı. İnşallah yeni müteahhit ile iş devam edecek ve Kapaklı’ya güzel bir hastane kazandıracağız. 2023 yılında da inşallah hep beraber kurdeleyi kesmek nasip olur. Bugün burada açtığımız Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi’ne de belediye olarak ufak tefek katkılarımız oldu. Bağışçılarımız ile beraber el ele verdik ve bir ihtiyacı giderdik. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

 

“EKSİK BİR HİZMETTİ”

 

Daha sonra konuşan Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, “Kapaklı Devlet Hastanemizin Fizik Tedavi Ünitesi’ni Valimiz Sayın Aziz Yıldırım’ın teşrifleriyle hep beraber açıyoruz. İnşallah ilçemize hayırlı uğurlu olur” ifadelerini kullanırken, Kapaklı Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Levent Alper de, Fizik Tedavi Ünitesi’nin hastanede eksik bir hizmet olduğunu belirterek, “Bu eksikliği gidermek için yoğun bir çaba sarf ettik. Hastanemizde uygun alan oluşturmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Vatandaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK DAHA İYİ HİZMET VEREBİLECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ”

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da, “Her şey insanlar için; tedavi yerleri de hastalık da. İnşallah buraya tedavi umuduyla gelen hastalarımız gülerek, müjdelerle çıkarlar. Buradaki arkadaşlarımızın da gayretleriyle tabi ki. Eskilerin bir sözü var; ‘alet işler el övünür’ derler. Ne kadar donanımlı alanlarımız olursa hizmet bekleyenlere o kadar çok yardımcı olabiliriz. Burada da çok güzel bir Fizik Tedavi Ünitesi/Servisi açılıyor. İnşallah yeni donanımımıza, yeni bölümümüzle ve ihtisas sahibi arkadaşlarımız ile gelecek olan hastalarımıza çok daha iyi hizmet verebileceğimizi düşünüyoruz. Bu umutla, bu dua ile açılışımızı yapıyoruz. 2022’de Kapaklı’daki ilk açılışımızı yapıyoruz, mutluyuz” dedi. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Kurdele kesiminin ardından Vali Yıldırım, üniteyi gezerek hastalarla sohbet etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

KREŞ İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Açılışın ardından protokol üyeleri ile birlikte İsmetpaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden kreş inşaatında incelemelerde bulunan Vali Yıldırım, Kapaklı Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak kreş hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi edindi. Kreşin Mart ayında tamamlanacağı bilgisini alan Vali Yıldırım, bina hakkında teknik bilgiler aldı. Yüklenici firma yetkilileri, bina içerisinde yer alacak uyku odaları, oyun alanları, aktivite grupları ve diğer donanımlar hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verirken, kreşin Kapaklı’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Vali Yıldırım da, “Kapaklı günden güne büyüyen ve gelişen bir ilçe. Nüfus artışı da göz önünde bulundurularak planlanan ve Mart ayında tamamlanacak olan kreş, Kapaklımız için önemli bir hizmet olacak” ifadelerini kullandı.

 

 

DEVLET HASTANESİ İNŞAATINI İNCELEDİLER

 

Daha sonra yapımı devam Kapaklı Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunan Vali Aziz Yıldırım’a; Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Özkan Kara, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Fevzi Bayram, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan eşlik etti.

 

 

ARTAN NÜFUS GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, hastane hakkında Vali Yıldırım’a bilgi verdi. Kapaklı Devlet Hastanesi’nin uzmanlaşmış bir hastane olacağını kaydeden Özdoğan, “Arazi olarak da 70 dönüme yakın alanımız var. Genişlemeye açık. Projelendirilmesi iyi bir şekilde yapıldı. Bölgemiz sanayi kenti, bu yüzden iş kazaları meydana gelebiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak hastanemizde yanık ve mikrocerrahi bölümüne öncelik verdik. Uzmanlaşmış bir hastanemiz olacak. Bölgemizin ve ilçemizin hastane ihtiyacına cevap verecek” dedi. İlçenin nüfusunun günden güne artmasını da göz önünde bulundurarak, poliklinik planlaması yapıldığını kaydeden Özdoğan, “Artan nüfus göz önünde bulunduruldu. Ciddi bir projeksiyon hazırlandı” şeklinde konuştu. Vali Aziz Yıldırım da, başlamanın bitirmenin yarısı olduğunu belirterek, hastanenin Kapaklı’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

HASTALARI ZİYARET ETTİ

 

Daha sonra Çerkezköy Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Vali Aziz Yıldırım; Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Ali Filiz ve sağlık çalışanları ile geçen yıl açılışı yapılan Dr. Süalp Palabıyık Toplantı Salonu’nda bir süre görüştü. Ardından, hastanenin dahiliye servisindeki hastaları ziyaret eden Vali Yıldırım, hastalara acil şifalar diledi.

 

Haber / Buse SERİN