Telli terbiye sistemlerinin kurulumuna başlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, "Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi" başlığı altında Kırklareli İl Tarım v

GÜNDEM 5.01.2022 13:25:00 0
Telli terbiye sistemlerinin kurulumuna başlandı

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, "Geçmişte bağ şehri olarak bilinen ilimizde üretim alanlarımız üzümü işleyen tarımsal sanayi alt yapısının olmaması ve pazarlama sorunları yaşayan çiftçilerimizin bağcılıktan vazgeçmesi nedeniyle 4 bin 600 dekara kadar gerilemiştir. İlimizin özellikle Istranca bölgesinde bulunan marjinal karakterli tarım alanlarında iklim ve toprak özellikleri nedeniyle bağcılık çok uygun olup, bu özellikler nedeniyle kaliteli üzüm üretimi gerçekleştirilmektedir. Kalitesi yüksek olan üzüm hem coğrafi işaret sahibi olduğumuz Hardaliye üretiminde hammadde olarak kullanılmakta hem de üzümden üretilen birçok katma değerli ürüne konu olmaktadır” dedi.

 

 

BAĞCILIĞIN CAZİP HALE GETİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

 

Aksoy, “Geçmiş yıllardan beri bağcılık geleneği olan Kızılcıkdere Köyümüzde 14 kadın üreticilerimizle yaklaşık 95 dekar alanda uygulanan proje ile birim alandan kaliteli ve yüksek verimli ürün elde edilmesi ve bağcılığın cazip hale getirilerek kırsal kesimde nüfusun yerinde tutulması hedeflenmektedir. Bu kapsamda projenin ilk aşamasından beri desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Valimiz Sayın Osman Bilgin'e teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN