Yıldızkent Kavşağı Projesi'nin sözleşmesi imzalandı

Kapaklı Belediye Meclis Toplantısı'nın açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 2022 yılında Kapaklı'da hayata geçirilecek olan devlet yatırımları ve belediyen

GÜNDEM 4.01.2022 17:16:00 0
Yıldızkent Kavşağı Projesi

Son 2 yıldır pandemi nedeniyle hem sağlık hem de ekonomik olarak ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Pandemi ile beraber gerçekten bütün dünyayı etkileyen hem sağlık yönünden hem de ekonomik yönden ciddi sıkıntıların yaşandığı dönemleri beraber yaşıyor, beraber atlatmaya çalışıyoruz. Elbette bütün bu olumsuzluklardan belediyeler olarak yerel yönetimler de etkileniyor ancak buna rağmen imkanlarımız ölçüsünde belediye personelimizle, meclis üyelerimizin de onayı ve desteğiyle ilçemize hizmet vermeye gayret ediyoruz. İlçemiz gün geçtikçe büyüyen, gelişen, potansiyeli olan ve inşallah 2022 yılında yapacağımız çalışmalar ile daha da değer kazanacak bir yerleşim yeri olmaya aday bir yer” dedi.

 

“KAPAKLI ÇALIŞTAYI DÜZENLEYECEĞİZ”

 

Kaymakamlık ve siyasi partiler ile birlikte, sonrasında sivil toplum örgütlerini de işin içine dahil ederek Kapaklı Çalıştayı düzenleyeceklerini ifade eden Çetin, “Ortak akıl ile geleceği planlama ile ilgili bir dizi hazırlık yapıyoruz. Bunları ilerleyen süreçte Kaymakamımız liderliğinde ilçemizde bir araya gelerek konuşacağız, tartışacağız ve Kapaklı’yı daha ileriye taşımak için yapılması gerekenleri beraber tartışacağız. Bizler belediye olarak her geçen gün yeni planlamalar ile, yeni projeler ile Kapaklı’ya hizmeti daha verimli, daha kaliteli getirmek için çabalıyoruz” dedi.

 

“2022’DE HAYATA GEÇİRMEK İSTEDİĞİMİZ PROJELER VAR”

 

2022 yılında hayata geçirmek istedikleri projelerin olduğunu söyleyen Başkan Çetin, “Bunların bütün altyapı çalışmaları, uygulama projeleri tamamlandı ve büyük bir kısmı ihale aşamasına geldi. Şimdi yeni gelecek pozlar ile bunların maliyetleri yeniden oluşturularak 2022 içerisinde ihaleye çıkartılacak. Bunlardan 1’incisi; Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz. İsmetpaşa Mahallesi Atıcı Spor Kompleksi’nin altındaki boş alana çok güzel bir proje hazırladık. Bu projeyi ihale edip inşallah 1,5 yıl içerisinde bitirip hizmete sunmayı hedefliyoruz. Yine Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nin dibinde Giresunlular Derneğimizin tam karşısında olan boş bir alanımız var, buraya da bir tane Gençlik Merkezi projemiz var. Proje hazır, ihaleye çıkma aşamasına gelmiş vaziyette. Kapalı Spor Salonu projemiz var, buna yer bulamadığımız için Karaağaç’ta bir okulun bahçesine yapacağız. Okulun bahçesinde dolgu olması sebebiyle projeyi yenilemek zorunda kaldık ve fore kazıklar üzerinde projemiz tamamlandı. İhaleye çıkma aşamasına geldi” diye konuştu.

 

“TÖREN ALANIMIZI YENİLEYECEĞİZ”

 

Tören alanıyla ilgili Mevcut Merkez Camii’ni de içine alarak bir yenileme projesini hazırladıklarını ve projenin ihale aşamasına geldiğini belirten Çetin, “Tören alanımızı yenileyeceğiz inşallah. İlçemiz meydan olarak yakışacak bir noktaya getireceğiz” dedi. Pınar Bulvarı’nda cephe iyileştirme çalışmasının projesinin tamamlandığını dile getiren Çetin, “Tek tip tabela ile tek tip cephe giydirme ile bir prestij caddesi olarak bir tık daha yukarı çıkartılarak ihalesi yapılacak noktaya geldi. Karaağaç’ta Kapalı Pazar Yerimizin proje çalışmaları tamamlandı. Ufak tefek eksiklikleri var onu da bu yıl içerisinde ihaleye çıkaracağız. Bengü Evlerinin yanında, geçmiş dönemden ihalesi yapılan bir pazaryerimiz var, bu pazaryerinin müteahhidi ile ilgili ufak bir sıkıntı yaşadık. Her kazandığımız mahkemede bir üst mahkemeye gitti, iş uzadı. Şu an mahkeme belediyenin lehine sonuçlandı ve yeni bir ihale hazırladık. Bunun çatısına güneş panelleri koyacak şekilde bir revize yaparak ihale aşamasına getirmek üzereyiz. Cumhuriyet Mahallesi ile Bahçelievler Mahallesi arasına kurulan mevcut Perşembe pazarının hemen altındaki derenin üzerine çok amaçlı bir tesis kazandıracağız. Bunun da projesi bitti. Burayı hem Pazar olarak kullanacağız hem de pazarın olmadığı diğer günlerde gençlerimizin spor yapabileceği, voleybol, basketbol ve tenis gibi etkinliklerin yapılacağı, içerisinde kafeteryanın bulunacağı bir tesisi ihale aşamasına getirdik” ifadelerini kullandı.

 

 

“KADEME HİZMET BİNAMIZI İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ”

 

Kazak Gölü Mesire Alanı içerisinde bazı sosyal projelerinin olduğunu, bunların da ihale aşamasına geldiğini söyleyen Çetin, “Tenis Kortunun bir tanesini Spor Toto’nun katkılarıyla tamamladık, hemen yanına bir kapalı bir açık tenis kortu daha ihale edeceğiz. Yanına da bir sosyal tesisimiz olacak. Alt katta soyunma odaları, üstünde de tenis kafe adını verdiğimiz bir tesisi ihale aşamasına getirdik. Mantar projemizin inşaat ihalesi devam ediyor, içindeki makinelerin ve tesisatların ihalesini yapacağız. İnşallah bu yıl içerisinde tamamlanarak Kapaklı’da çok ciddi bir sosyal proje olarak hayata geçecek. Kademe hizmet binamız Defacto’nun hemen üstünde, 60 dönümlük olan bir arazi içinde belediyenin kendi yerine yapılacak. Orasının projesini bitirmek üzereyiz. Mart gibi ihalesine çıkıp, ilçemizin hizmet noktası olarak, belediyenin birçok biriminin bir arada toplanacağı bir kademe hizmet binamızı ilçemize kazandıracağız inşallah” dedi.

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA SUNDUK”

 

İlçedeki trafik sirkülasyonunu düzenlemek amacıyla bir proje hazırlayarak UKOME’ye ilettiklerini söyleyen Çetin, “Çok yakın zamanda bu da inşallah onaylanır. İlçemizde trafik sirkülasyonunu düzenleyecek bir projeyi tamamlamış vaziyetteyiz. Sera Projemiz var, Termal Sıcak Su Projesi ile beraber yürütüyoruz. Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığı’na 400 milyonluk bir projeyi hayata geçirmek için sunduk. Şubat-Mart gibi bununla ilgili bize şartnameler gelecek. Bu projeler yatırımcı destekli projeler olacak. Yine Saray sınırları içerisinde bir taş ocağı işletmesinin ruhsatını aldık. İnşallah Fen İşleri Müdürlüğümüz burayı işleterek, ilçemizin yol yapımlarına da katkı verecek” diye konuştu.

 

“ÖNGÖRDÜĞÜMÜZ BÜTÇE YETMEYECEK”

 

Millet Bahçesi Projesiyle ilgili de konuşan Başkan Mustafa Çetin, “Bu yıl yoğun bir şekilde Millet Bahçemizin ilçemize kazandırılmasıyla ilgili çalışmalarımızı yürüteceğiz. Elimde bir tablo var. Burada Sera Projesi ve Millet Bahçesini ayrı tutuyorum. Millet Bahçesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden 150 milyonluk bir yatırım olarak öngörüyoruz. Sera Projesi de Cumhurbaşkanlığı Strateji Daire Başkanlığının özel bir projesi, yatırımcı ile yapılacak bir proje. Belediye kaynağı kullanmayacağız. Diğer saydıklarımın tamamı belediyenin imkanlarıyla hayata geçirmemiz gereken projeler. Bu projelerin toplam bugünkü maliyeti 165 milyon 500 bin TL. Bu yılki fiyatlarla bu rakam belki 200’lere de gelecek. Dolayısıyla bizim öngördüğümüz bütçenin yetmeyeceği, ek bütçe talebinde bulunacağımız görünüyor. Tabi böyle bir projeyi hayata geçirmek için Meclis’e bir görev düşüyor, o da şu; kaynak bulmak ve projeleri hayata geçirecek sermayeleri Kapaklı Belediyesi’nin kasasına sokmak” dedi. Belediyenin bütçesini artırmak, kaynağını artırmak için bazı girişimlerinin olacağını söyleyen Çetin, “Bu yıl Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz mevcut alışılagelmiş parkların dışında bazı projeler yapmak istiyor. Bir tanesi Minika Trakya adını verdiğimiz, Bülent Ecevit Parkı’nın devamındaki bir alan. Burasını İlim Yayma Cemiyeti’nden aldık. Masal Park, Pati Park gibi farklı projeleri hayata geçireceğiz. Bir de ilçemizdeki dere yataklarında ıslah ettiğimiz alanları şehir parkları adını verdiğimiz projeler ile hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu. Asgari ücrette yapılana artışın ardından sendika ile bir araya geldiklerini belirten Çetin, görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

 

EMNİYET BİNASI İÇİN YER TESLİMİ YAPILDI

 

Yapılacak devlet yatırımlarıyla ilgili de konuşan Çetin, emniyet binasının ihalesinin geçtiğimiz hafta sonuçlandığını ve sözleşme imzalanarak firmaya yer tesliminin yapıldığını ifade ederek “Müteahhit firma çok yakın bir zamanda inşaata başlayacak” dedi. Yıldızkent Kavşağı ihalesi ile ilgili de Kamu İhale Kurumu’nun kendilerine yapılan itirazı inceleyerek, reddettiğini ve sözleşmenin imzalandığını ifade eden Çetin, “Önümüzdeki hafta müteahhit firma ile yer teslimi konusunda imzalar atılıp startı verilecek. Tabi malumunuz şu anda bizim de bu ihalelere çıkarken yaşadığımız sıkıntılar var. Piyasadaki hareketlilik işimizi zorlaştırıyor ve şu anda bu rakamların çok daha üzerinde de bu işlerin tamamlanması gerekebilecek. 2022 yılında beklenen hizmeti sunabilmek için hepinizin desteğine ihtiyacımız olacak” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU