Kapaklı Meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı

Kapaklı Belediye Meclisi, 2022 yılının ilk toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yaptı. Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 14.00'da yapılan toplantıda 1

GÜNDEM 4.01.2022 16:20:00 0
Kapaklı Meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı

Meclis üyeleri Adem Sekmen, Feyzullah Yorulmaz ve Şakir Demirel’in katılmadığı toplantıda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından meclise sunulan 2 ek gündem maddesi ile bir önerge gündeme alınırken, Cumhuriyet Halk Partisi grubunun Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. ile ilgili önergesine ise yazılı olarak cevap verileceği belirtildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

2020 Yılı Sayıştay Denetim Raporu hakkında meclise bilgi verilmesinin ardından Karaağaç Mahallesi 304 ada 26 parselde bulunan 84,20 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edildi. Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2022 yılında ödenecek huzur hakkının belirlenmesi, belediye bünyesinde çalışan Zabıta Memurlarına 2022 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin belirlenmesi, görev yapan Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2022 yılında ödenecek olan aylık ödeneğin belirlenmesi, Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2022 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesi konularının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Boş Kadro değişikliği de oy birliğiyle kabul edildi. Belediyede tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan 11 adet tekniker, 6 adet teknisyen, 17 adet mühendis, 8 adet ekonomist, 15 adet eğitmen, 2 adet şehir plancısı, 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet tabip, 1 adet mimar ve 1 adet peyzaj mimarının aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildiği toplantıda, amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağı konusu da görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Fatih Mahallesi 728 ada 18 parselde bulunan 67 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışının oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Denetim Komisyonu üyelerinin seçimine geçildi.

 

 

MANDALI’DAN ‘GOL ATILDI’ ESPRİSİ

 

AK Parti grubu Şakir Demirel, Eray Güner ve Yalçın Hal’i aday gösterirken, CHP Grubu da Mustafa Önder ve Erol Özkan’ı aday gösterdi. AK Parti grubundan İbrahim Aktürk ve Veysel Güven de aday olunca, komisyon üyeliği için AK Partili meclis üyeleri arasında rekabet yaşandı.  Yapılan seçim sonucu denetim komisyonu üyeliğine AK Parti’den İbrahim Aktürk, Veysel Güven ve Eray Güner, CHP grubundan da Mustafa Önder ve Erol Özkan seçildi. Toplantıya katılan Kapaklı Belediye Eski Başkanı İrfan Mandalı da denetim komisyonu üyeliği seçiminin ardından “Gol atıldı” esprisini yaptı.

 

 

BELEDİYEDEN EMNİYETE ARAÇ TAHSİSİ

 

Meclis tatil ayının Ağustos olarak belirlendiği toplantıda Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 1 adet sedan aracın 3 ay süre ile geçici tahsisi de oy birliği ile kabul edildi. Fatih Mahallesi 728 ada 16 parselde bulunan 65 metrekare belediye hissesinin hissedarına satışı ile Boş Kadro değişikliği konulu yazıların oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak 3 adet Mühendis, 1 adet Tekniker 1 adet Kameramanın Aylık Çalışma Ücretlerinin belirlenmesi ve 5 adet çöp kamyonu alımı konulu yazılar da incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM PERŞEMBE GÜNÜ YAPILACAK

 

Kapaklı Belediyesi ile Kapaklı Fırıncılar Derneği arasında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz ekmek temin etmek üzere protokol yapılması ve yapılacak olan protokolü imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, bütçe tertibi açılması ve tertiplere aktarma yapılması konulu gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Hayvan pazarının düzenlenmesi konulu gündem maddesi de incelenmek üzere Tarife Komisyonu’na havale edildi. Kapaklı Belediye Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantısı’nın 2.oturumu 6 Ocak Perşembe günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU