Çerkezköy Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı

Çerkezköy Belediye Meclisi 2022 Yılı'nın ilk toplantısını bugün saat 15.00'da Atatürk kültür Merkezi'nde yaptı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın koronavirüs tes

GÜNDEM 3.01.2022 18:44:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi, yılın ilk toplantısını yaptı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıda ilk olarak bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Yazı İşleri Müdürlüğü’nün diğer kuruluşlarla ilişkiler hakkındaki yazısı görüşülürken, 2022 yılında da diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yardım yapabilmesi konusu (Bakım onarım, büro elamanı, araç tahsisi vs.) oy birliği ile karara bağlandı.

 

MECLİS AĞUSTOS AYINDA TATİL YAPACAK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Meclis tatil ayının belirlenmesi konulu yazı görüşüldü. Yapılan görüşme sonucu meclisin 2022 yılı tatil ayı Ağustos olarak belirlendi. Toplantı denetim komisyonu üyelerinin seçimi ile devam etti. Denetim komisyonuna CHP grubundan Cevdet Aykaç, Erdal Zengin ve Kemal Buzkuş, AK Parti grubundan da Hüseyin Karaca ve Neziha Temur seçildi.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de Kültür İşleri Müdürlüğü’nün engellilere yapılan yardım hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması ile ücretlerinin tespiti konulu yazısının görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından toplantının 6’ncı gündem maddesinde de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi 225 ada 1 parsel hakkındaki yazısı görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

MÜDÜRLÜKLER GELEN YAZILAR GÖRÜŞÜLDÜ

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Atatürk Kültür Merkezi hakkındaki yazısının görüşülmesi ile devam eden toplantıda Atatürk Kültür Merkezi’nde bulunan çok amaçlı salonunun kar amacı gütmeyen, kamu yararına çalışan sivil toplum örgütlerine ve kamu kurum kuruluşlarına bilet satışı olmayan, kar amacı gütmeyen organizasyonlar için ücretsiz tahsis edilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYE HİSSELERİNİN SATIŞI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 6 adet belediye hissesinin satışına ilişkin yazısının görüşülerek İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Kızılpınar 545 ada 16 parsel hakkındaki yazısı da incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis toplantısında Çerkezköy Tarımsal ve Kimyasal Ürünler Üretim Satış Pazarlama A.Ş.’nin 11 Ocak’ta olağanüstü genel kurulunun yapılacağı ve sermaye artırımının söz konusu olduğu ifade edilirken, Olağanüstü Genel Kurulda belediyeyi temsil etmek ve oy kullanabilmesi için vekil tayin edilmesi konusu da oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ YAPILACAK

 

Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü’nün altyapı tesisleri geçiş hakkı ücretleri hakkındaki yazısının görüşülerek Tarife Komisyonu’na havale edilmesinin ardından toplantının son gündem maddesinde de kesinleşen Belediye Meclis kararlarının ilçedeki resmi ilan alma hakkı olan yerel gazeteler vasıtasıyla halka duyurulması, ilan bedellerinin ödenmesi, bu iş ve işlemler için Belediye Başkanı Vahap Akay’ın tam yetkili kılınması konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu 7 Ocak Cuma günü saat 15.00’da yapılacak.

 

Haber / Buse SERİN