Mimarlık kariyer günleri etkinlikleri sürüyor

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin, Trakya Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Mezunlar Derneği iş birliği ile düzenlediği "MimarlÄ

GÜNDEM 3.01.2022 18:31:00 0
Mimarlık kariyer günleri etkinlikleri sürüyor

Öğrenciler ile mezunları bir araya getirerek okul, kariyer ve meslek yaşamında edindikleri tecrübeleri paylaşmalarını ve onları iş yaşamına hazırlamayı amaçlayan söyleşinin konuğu İstanbul Rumeli Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı ve Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra oldu.

 

ÖĞRENCİ VE MEZUNLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Trakya Üniversitesinden 2000 yılında mezun olan Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, katıldığı çevrim içi söyleşide mimarlık öğrencileri ve mezunlar ile bir araya geldi. Öğrencilik yılları ve meslek hayatı ile ilgili deneyimlerini paylaşan Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, restorasyon alanında kendine ait projelerinden örnekler sunarak yapılan uygulamalar sırasında karşılaşılan zorluklar hakkında bilgiler paylaştı. Eski eserlerin müdahale edilmeden korunup bırakılmasının mı yoksa onarılarak yaşatılmasının mı doğru olacağına dair görüşlerin paylaşıldığı söyleşide Dr. Öğr. Üyesi H. Çiğdem Zağra, öğrencilere önemli tavsiyelerde de bulundu.

 

Haber / İrem  BANÇO