"Bir öğrenci de sen okut" kampanyası yararına sahne aldı

Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından "Bir Öğrenci de Sen Okut" kampanyası yararına Balkan Senfoni Orkestrası konseri düzenlendi. Prof. Ahmet Hamdi Zafer'in şefliğinde sahne alan Balkan S

GÜNDEM 3.01.2022 18:28:00 0

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bilet satışlarından elde edilen gelirin “Bir Öğrenci de Sen Okut” kampanyasına bağışlandığı konser, önceki gün Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki konserde Balkan Senfoni Orkestrası’na Prof. Dr. Sevil Ulucan Weinstein, Cumhur Görgün ve Eda Umay Akan gibi önemli isimler de eşlik etti.

 

MİNİKLER BEĞENİ TOPLADI

 

Etkinlik Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı bünyesinde müzik eğitimlerine bu yıl başlayan miniklerin konseri ile başladı. İlk kez sahneye çıkan minikler, izleyenleri müziği Salih Aydoğan’a ve orkestra düzenlemesi Aminbay Sapayev’e ait olan “Hoş Geldin Yeni Yıl” şarkısı ile karşıladı. Balkan Senfoni Orkestrası eşliğinde katılımcılara keyifli dakikalar yaşatan minikler ardından hep bir ağızdan müziği Richard Rodgers ve orkestra düzenlemesi Aminbay Sapayev’e ait “Neşeli Günler” şarkısını seslendirdi. Gecede, dünya çapında üne kavuşan filmlerin müzikleri de seslendirildi. İlk defa 2013 yılında yayınlanan ve animasyon dünyasının en sevilen filmlerinden Frozen’ın seslendirmesinde Bale Sanatçısı Irına Usta’nın öğrencileri orkestraya danslarıyla eşlik etti. Ünlü aktör Al Pacino'nun en iyi erkek oyuncu Oscar'ını kazandığı Scent a Woman adlı yapımın solistliğini ise İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevil Ulucan Weinstein yaptı. Konserde dünyaca ünlü bestecilerin eserlerine de yer verildi.

 

KONSERE EDİRNE KIRMIZISI DAMGA VURDU

 

Balkan Senfoni Orkestrasınca düzenlenen konserde bir döneme damga vuran ve rengiyle dillere destan olan Edirne Kırmızısı’na da özel bir yer ayrıldı. Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konsere Balkan Senfoni Orkestrası’nın tüm üyeleri, Edirne’nin en önemli kültürel değerlerinden biri olan ve Trakya Üniversitesinin elinde yeniden canlanan Edirne Kırmızısı renginde hazırlanan aksesuarlarla çıktı. Edirne Kırmızısı renginde kravat ve fularlarla sahnede yerini alan sanatçılar, konserde renkli görüntüler oluşturdu.

 

Haber / Menşure KARDEŞ