Aksoy: Devletimiz her zaman üreticilerimizin yanında

Kırklareli'nde yoğun yağıştan etkilenen tarım arazileri ve işletmelerde tarımsal zararın tespitine yönelik çalışmalar devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, "Üreticilerimi

GÜNDEM 31.12.2021 14:50:00 0
Aksoy: Devletimiz her zaman üreticilerimizin yanında

Tarım arazilerindeki incelemeleri esnasında vatandaşlarla görüşen İl Müdürü Mehmet Aksoy, vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ve ilgili kurumlar ile koordineli bir şekilde çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

 

“GEREKLİ ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORUZ”

 

Aksoy, "İl ve İlçe Müdürlüklerinde oluşturulan ekiplerce, aşırı yağmurdan zarar gören tarım arazilerinde zarar belirleme çalışmalarına başlanılmıştır. Valimiz Sayın Osman Bilgin'in yönetim ve koordinasyonunda çalışmalarımız devam ediyor. Kesin zararın belirlenebilmesi, tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacaktır. Üreticilerimizi mağdur etmemek amacıyla İl Müdürlüğümüz olarak gerekli çalışmaları yürütmekteyiz. Devletimiz her zaman üreticilerimizin yanındadır" ifadelerini kullandı.

 

 

“KAÇINMAK DEĞİL AMA TEDBİR ALMAK MÜMKÜN”

 

Yaşanan su baskını nedeniyle hayvanları telef olan bir üreticiye 11 küçükbaş hayvan ve 50 adet saman balyasını; Vali Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Birlik başkanı Bülent Oral ile birlikte Kırklareli Damızlık Koyun-Keçi Birliği üyelerinden temin ettiklerini kaydeden Aksoy, “Üreticilerimiz her yıl yağmur, sel, dolu ya da don gibi doğal afetlerle karşı karşıya kalabiliyorlar. Bu tür doğa olaylarından kaçınmak mümkün değil. Ama tedbir almak mümkün. Tarım sigortası ile tüm üreticilerimiz ürünlerini sigorta yaptırmalı hem ürünlerini hem de kazançlarını güvence altına almalıdırlar. Yaşanan bu üzücü durumun bir daha yaşanmaması umuduyla, aşırı yağmurdan zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Erdal AYDIN