2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti 'Bursa' oldu

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı- TÜRKSOY, '2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti' olarak Bursa'yı seçti. Eskişehir ve Kastamonu'nun ardından Türkiye'den seçilen 3'ün

GÜNDEM 31.12.2021 14:39:00 0
2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Bursa’nın ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçilmesine ilişkin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın katılımıyla basın toplantısı yapıldı.

 

“TÜM DÜNYAYA ANLATACAĞIZ”

 

Bakan Ersoy, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bursa’nın çok yönlü olarak tanıtımı ve gerek kültür gerekse turizm başlıklarında sahip olduğu zenginliklerin değerlendirilmesi Bakanlığımız için süreklilik arz eden bir mesaidir. Bursa ulusal ve uluslararası arenada kültür ve turizmdeki yükselişini sürdürecektir. Türkiye’nin her bir bölgesi ve şehri için olduğu gibi Bursa için de bütün paydaşlarımızla birlikte çalışacak, hedeflerimize ulaşacak ve daha iyisi için yolumuza hız kesmeden devam edeceğiz. TÜRKSOY çatısı altındaki faaliyetlerimizle Türk dünyası gelenek ve göreneklerini tüm dünyaya anlatacağız” ifadelerini kullandı.

 

“HER ZAMAN GÖNÜLLÜYÜZ”

 

2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının yanında Bursa’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına da dâhil olduğunu hatırlatan Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Bursa, ana karakteristik özelliğini Osmanlı İmparatorluğu’ndan almıştır. Bu yönüyle bakıldığında Bursa, tarihin melez bir şehri olarak görünse de her köşesinde Osmanlı’nın mührünü görmeniz mümkündür. Ülkemizin önemli sanayi ve ticaret merkezi üslerinden biridir. Bursa aynı zamanda tarım kentidir, turizm kentidir, kaplıca kentidir, üniversite kentidir, balıkçılık, dağ ve deniz sporları kentidir. Şehrimiz, el sanatları ve halk sanatları alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına seçilmiştir. Biz sadece 2022 yılında değil her zaman Türk Dünyasının kültür başkenti olmaya gönüllüyüz, razıyız” dedi.

 

“OLDUKÇA BÜYÜK BİR YABANCI TURİST POTANSİYELİMİZ MEVCUT”

 

Türk şehri, Osmanlı payitahtı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 4’üncü büyük şehri, tarihin, kültürün, tabiatın, tarımın, turizmin, sanayinin önde gelen şehri Bursa’nın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesini çok kıymetli bulduklarını kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Oldukça büyük bir yabancı turist potansiyelimiz mevcut. Bursa’ya ağırlıklı olarak Ortadoğu, Avrupa ve Uzak Asya’dan turistler gelmekle birlikte son dönemde Özbekistan, Kazakistan ve Tataristan’dan da ziyaretçilerimiz oldu. Pandemi öncesi verilere göre her sene yaklaşık olarak 1,5 milyonu aşkın turist ağırlayan şehrimizin küresel turizmi de derinden etkileyen mevcut koşullar çerçevesinde hedefi, dönem sonunda ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.

 

Haber/ Şaban KARDEŞ