Koçak: Emekçinin ekmeğinden elinizi çekin

Türk Metal Sendikası, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Aksa Jeneratör isimli iş yerinde sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan 20 işçi için 24 Aralık'ta

GÜNDEM 31.12.2021 09:47:00 0
Koçak: Emekçinin ekmeğinden elinizi çekin

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptığı açıklamada, Aksa Jeneratör isimli iş yerinde bir süredir teşkilatlanma faaliyeti yürüttüklerini kaydederek, “Bu süreçte durumdan rahatsız olan işveren, 20 arkadaşımızı kanunsuz, nedensiz bir şekilde sadece sendikamıza üye oldukları için işten çıkardı. Bununla da kalmayıp içeride çalışan emekçilerimize baskılar yapmaya tehditler savurmaya devam ediyor” dedi.

 

 

“EMEKÇİNİN EKMEĞİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”

 

İş yerinde çalışan tüm emekçilerin işten çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Koçak, “Sendikamıza üye olsun olmasın hepsinin e-devlet şifrelerini alarak kontrol ediyorlar. Üye olan arkadaşlarımızı üyelikten istifa etmeye zorluyor. Türk Metal Sendikası olarak tüm adli merci ve yetkili kurumlara şikayetlerimizi yaptık. Bu yaptıkları eylem Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ayrıca Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi Suçu (TCK 118) suçtur ve cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis ve idari para cezası olarak açıkça belirtilmektedir. Gelin bu suçu işlemekten vazgeçin gelin emekçinin ekmeğinden elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

 

 

“BU YAPILAN HAYIR İŞLERİ SADECE REKLAM VE GÖZ BOYAMAK AMAÇLIDIR”

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi olarak iş yerinde yapılan kanunsuzluklara ve emekçilere yapılan zulme karşı çıkmak amacıyla iş yeri önüne Direniş Çadırı kurduklarını da kaydeden Koçak, “Direniş çadırını kaldırtmak için uğraşıyorlar. Kendi kanunsuzluklarını görmeyip çadırımızı şikayet edip kaldırtmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bugün Kazancı Holding'i basın ve internette araştırdığımızda karşımıza hayır işleri gerçekleştiren, yardımlarda bulunan, ulusal medyada hayır projelerine hatırı sayılır bağışlarda bulunan bir iş adamı görüyoruz. Gelin görün ki bugün Kazancı Holding bünyesinde bulunan, Türkiye'nin en büyük jeneratör üreticilerinden biri olan Aksa Jenaratör'de emeğe emekçiye yapılan bu zulüm gösteriyor ki tüm bu yapılan hayır işleri sadece reklam ve göz boyamak amaçlıdır” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ