Kara: Çerkezköy sonu karanlık görünen bir hizmeti hak etmiyor

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, 2021 Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı'nda gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıda; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, TESKİ ve Çerkezköy Belediy

GÜNDEM 30.12.2021 17:26:00 0
Kara: Çerkezköy sonu karanlık görünen bir hizmeti hak etmiyor

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda bugün saat 15.00’da düzenlenen toplantıya; İlçe Başkanı Yunus Kara ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

“AY SONUNU GETİRMENİN DERDİNE DÜŞÜLDÜ”

 

2021 yılını değerlendiren Yunus Kara, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Çerkezköy halkı için de kabus gibi geçti. Bir taraftan pandemi bir taraftan da ekonomik kriz, işçi-emekçi şehri Çerkezköy’de çok derinden hissedildi. Pandemi şartlarında ölümle burun buruna geçen zor zamanlardan sonra, gecesini gündüzüne katarak evine ekmek götürmeye çalışan ve gelecekleri ile ilgili güzel planlar yapan vatandaşlarımız ne yazık ki emeklerinin gözlerinin önünde eridiğini, alım güçlerinin her geçen gün düştüğünü gördüler. Kendileri ve aileleri için daha kaliteli bir hayat hayal ederken, ay sonunu getirmenin derdine düşüldü. Kaliteli hayatın yerini, ay sonunu getirme derdi aldı” ifadelerini kullandı.

 

 

“ÇALIŞMALAR ÇERKEZKÖY HALKINI ÇİLEDEN ÇIKARDI”

 

“Açıklanan son ekonomik modellerle beraber “ucuz işçi-ucuz emek” Çerkezköy’ün görevi haline geldi” diyen Kara, “Ekonomik modellerle diyorum çünkü biz kobaylar üstünde her hafta yeni bir model deneniyor. Çerkezköy de “ucuz işçi-ucuz emek” modelinin mecburi kobay şehirlerinden biri oldu. Böyle zorlu bir süreçte ayrıca her ne kadar “yapılması lazım” desek de Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı ve üst yapı çalışmaları Çerkezköy halkını çileden çıkardı. Evet, yapılması lazım, Çerkezköy’e hizmet lazım fakat Çerkezköy böyle sonu karanlık görünen bir hizmeti hak etmiyor. Bu kadar sıkıntının içinde patates tarlasına dönenen Çerkezköy’ü gören vatandaşlar gitgide umutsuzluğa kapıldığını görüyor ve işitiyoruz. Evet, her ne kadar “yapılması lazım” desek de, özellikle pandemi sürecinden sonra bir de ekonomik krizle boğuşan Atatürk Caddesi esnafının sorunları daha da katlandı. Çerkezköy’de şuan yürütülen çalışmalar, üçüncü sınıf kalitede bir çalışma. Bu çalışmaların daha hızlı, daha programlı ve daha kaliteli olmasını Çerkezköy halkı adına talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ONLAR İÇİN HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK”

 

Kara, “Çerkezköy halkı ve esnafı bu kadar zorluk içindeyken, esnaf adına sesini yükseltemeyen esnaf başkanının yeniden başkan adayı olduğunu görüyor; değer bir taraftan ticaret ve sanayinin temsilcilerinin ve hükümet temsilcilerinin “Lale Devri” yaşadığını görüyoruz. Bir hafta Amerika’da basket maçı izleyen, bir hafta yanındaki ekonomik krizin nedeni olan hükümetin Çerkezköy’deki temsilcileriyle Of Road yaparak stres atan -kendi tabirleriyle-  “Beyaz Türkler”in esnafın, vatandaşın halini anlayacaklarına ihtimal bile veremiyoruz. Kimsenin özel hayatıyla işimiz olmadığı gibi; darboğaz içinde olan vatandaşları görmezden gelerek yapılan Nusret taklitçiliğini hayretle izliyoruz. Tabii bize göre, vatandaşa göre büyük zorluklar içindeyiz ama onlar için her şey güllük gülistanlık” dedi.

 

 

 

“ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR”

 

İsim vermeden Çerkezköy’deki bazı siyasileri ve yöneticileri de eleştiren Kara, “Samimiyetsizliğin ve çıkarcılığın portresini çizen Çerkezköy’ün siyasi isimleri ve makam sahipleri, adeta üç maymunu oynuyorlar. Sokağa çıkıp vatandaşın, esnafın halini hatırını soramıyorlar. Çünkü krizlerin kazananı zenginler, kaybedeni ise yoksullardır. Özellikle Çerkezköy’de bu süreçte zenginlerin daha zengin olduğunu, yoksulluğun da daha çok artacağını; yani adaletsiz gelir dağılımını ne yazık ki hep beraber göreceğiz” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’E VERDİĞİ ÖNEMİ GÖSTERMİŞ OLDU”

 

DEVA Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı olarak, 2021 yılında Türkiye’de en hızlı teşkilatlanan ve kongresini gerçekleştiren ilçelerden biri olduklarının da altını çizen İlçe Başkanı Kara, “Çerkezköy’de yaklaşık 9 aydır ilçe parti binamız hizmet vermektedir. İlçe kongremize Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan da katılarak, Çerkezköy’e verdiği önemi göstermiş oldu. Kongremizi gerçekleştirdikten sonra, yüzlerce resmi üye ve binlerce gönüllü üyeye ulaştık. Üye kayıtlarında en çok karşılaştığımız sorunlardan birisi, vatandaşların üye olmaktan korkmasıydı. Evet, insanlar ne yazık ki büyük bir psikolojik baskı altında. Vatandaş, ‘Evet ben partinizi takip ediyorum, söylemlerinizi akıllıca buluyorum. Fakat üye olmam. Eğer üye olursam, memur kardeşim var, memur olacak akrabam var. Onlara zarar vermek istemem’ şeklinde yüzlerce tepki aldık. Diğer bir taraftan da üye olmayı kabul eden bazı vatandaşlarımızın, üye kaydını girerken, haberleri olmadan AK Parti üyesi yapıldığını gördük. Bunun için tüm vatandaşlarımızın E-Devlet üzerinden herhangi bir partiye üye olup olmadıklarını kontrol etmelerini rica ederiz” dedi.

 

“PARTİMİZİ DAHA İYİ ŞEKİLDE DUYURACAĞIZ”

 

DEVA Partisi olarak ülkedeki tüm olumsuzluklara, başarısızlıklara rağmen kadrolarıyla, somut ve gerçekçi planlarıyla gelecek için büyük umutlar taşımaya devam edeceklerini vurgulayan Kara, “Çerkezköy’de tutunacak bir dal, umutları yeşertecek bir parti olmaya devam edeceğiz. 2022 yılında çalışmalarımıza daha da hız vererek, Demokrasi ve Atılım Partisi’ni daha iyi bir şekilde duyuracağız. Bu vesileyle 2022 yılının tüm Çerkezköy halkına huzur, mutluluk, eşit ve refah bir hayat getirmesini diliyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN