Gazoz: Karşınıza gelen ilk durakta inmeyin

Çerkezköy Belediyesi ve Çerkezköy Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen 'Başarıya Giden Yolda Kullanılan Metotlar' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan 2020 Tokyo Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazo

GÜNDEM 29.12.2021 17:55:00 0
Gazoz: Karşınıza gelen ilk durakta inmeyin

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde bugün saat 14.00’de düzenlenen konferans, Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol’un açılış konuşması ile başladı. “Ülkemize okçuluk branşında ilk olimpiyat altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz’un babası Metin Gazoz, aynı zamanda Türkiye Okçuluk Federasyonu Üyesi de” diyen Üstünol, bilgi ve birikimlerini Çerkezköylü vatandaşlar ile paylaşmak üzere Çerkezköy’e gelen Metin Gazoz’a teşekkür etti.

 

“6 YAŞINDA KREŞTEYKEN ŞAN DERSİ EĞİTİMİ ALDI”

 

Üstünol’un açılış konuşmasının ardından program, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Cin moderatörlüğünde devam etti. Mete Gazoz’un tarihi başarısının hikayesini anlatan Metin Gazoz, “Bu işin temelinde spor disiplini var. Bütün branşlar önemli tabi ki. Bir spor branşında çalışırken mutlaka onu etkileyen yan branşlar var. Bunun bilincinde olarak bir eğitim ve gelişim sağladık. Mete Gazoz, 3 yaşında yay çekmeye, 5 yaşında da ok atmaya başladı. 6 ile 9 yaşında sırt kasları gelişsin diye yüzmeye gönderdik. İleride ne yapacağını bilmiyorduk aslında ama sonuçta genel sağlığı için sırt kasları önemliydi. Belki basketbolcu ya da futbolu olacaktı ama sonuçta eğitimi önemliydi. Müzik kulağını geliştirmek için 6 yaşında kreşteyken şan dersi eğitimi aldı. 11 yaşındayken piyano dersi aldı. 9 ile 12 yaşı arasında koordinasyon için basketbol dersine gönderdik. Renklerin ayrımı ve odaklanması için resim dersine gönderdik. Bu eğitimi sırasında lisanslı satranç oyuncusu oldu. İlk 3-4 hamle sonrasını hesap etmeliydi. Bu eğitim, maçlarında eşleşmelerdeki tavırları ve kendini nasıl sakinleştirmesi gerektiği yönünde katkı sağladı” ifadelerini kullandı.

 

F

 

“SON DURAĞA KADAR KENDİNİZİ İŞİNİZE ADAYIN”

 

“Başarılı olmanın en önemli faktörleri arasında azim ve istek geliyor” diyen Metin Gazoz, “Anne-baba olarak buralara gelmesini çok istiyorduk ve bu doğrultuda çalıştık. Mete’nin hocaları bu süreçlerde bize çok destek verdi" ifadelerini kullandı. Gençlere tavsiyelerde de bulunan Metin Gazoz, “Öncelikle yaptıkları işi severek yapsınlar ve inansınlar. Bu süreci bir tren ve vagon olarak düşünsünler. Sevmedikleri işte başarılı olma şansları yok. Karşınıza gelen ilk durakta inmeyin. Son durağa kadar bu işe kendinize adayın. Mete hepsini adım adım gerçekleştirdi. Bütün Türk gençleri kendi sevdiği branşta ülkemizi ve bayrağımızı temsil etmeli ve bu gururu ailelerine yaşatmalı” ifadelerini kullandı.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ VE FLAMA TAKDİM EDİLDİ

 

Konferansın sonunda Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Tuncay Üstünol, Metin Gazoz’a teşekkür plaketi takdim etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan da Metin Gazoz’a, milli sporumuz okçuluğa yaptığı katkılardan dolayı günün anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği flamasını hediye etti.

 

Haber / İrem BANÇO