​Yılbaşı öncesi denetimlere ağırlık verildi

Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Sağlık İçin Gıda Denetimlerine devam ediyor. İl Müdürü Mehmet Aksoy, "Özellikle yaklaşan yılbaşı nedeniyle kolluk kuvvetlerimizle bir

GÜNDEM 29.12.2021 15:21:00 0
​Yılbaşı öncesi denetimlere ağırlık verildi

Sağlık İçin Gıda Denetimleri kapsamında Kırklareli’nde faaliyet gösteren 5 bin 327 işletme denetlendi. 

 

“EL KOYUYORUZ”

 

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, denetimler ile ilgili yaptığı açıklamada, “5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğumuz denetimler esnasında muhtelif işletmelerde, gıda mevzuatına uygun olarak üretilmediğini ve tüketilmesi durumunda insan sağlığına olumsuz etkileri olacağını tespit etmiş olduğumuz bazı ürünlere el koymak suretiyle piyasaya arz edilmesinin önüne geçmekteyiz” dedi.

 

YILBAŞI ÖNCESİ DENETİMLERE AĞIRLIK VERİLDİ

 

Denetimler esnasında el koydukları ve mülkiyetinin kamuya geçirilmesini sağladıkları 4 bin 250 kilogram et ve et ürününün Kırklareli’nde faaliyet göstermekte olan Biyogaz üretim tesisinde milli ekonomiye kazandırarak imha işlemini gerçekleştirdiklerini de kaydeden Aksoy, “Özellikle yaklaşan yılbaşı nedeniyle kolluk kuvvetlerimizle birlikte sahte içkilere yönelik denetimlere ağırlık vermiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın gerek bizzat maruz kaldıkları gerekse de gözlemledikleri uygunsuzlukları Bakanlığımız Alo Gıda 174 ihbar hattına bildirmeleri en kısa zamanda müdahil olabilmemiz açısından yüksek derecede önem arz etmektedir. Bu ihbarlar en yüksek gizlilik ilkesiyle ele alınıp en geç 15 gün içinde gıda kontrol görevlilerimiz tarafından değerlendirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Haber / Buse SERİN