Glutensiz Yaşam Programı düzenlendi

Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği'nin kuruluşunun 5. yıldönümü dolayısıyla Tekirdağ'da "Sağlıklı ve Glutensiz Beslen Hayatı Yakala" Glutensiz Yaşam Programı d?

GÜNDEM 27.12.2021 20:09:00 0
Glutensiz Yaşam Programı düzenlendi

Program, Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Bahar Ayşegül Gülcü’nün konuşması ile başladı. Daha sonra, Vali Aziz Yıldırım’a Trakya Çölyak ve Sağlıklı Yaşam Derneği’ne göstermiş olduğu destek ve duyarlılık sebebiyle plaket taktim edildi.

 

 

“TOPLUMUN FARKINDALIĞI ANLAMINA GELİYOR”

 

Vali Aziz Yıldırım, “Çölyak rahatsızlığı aslına bakarsanız toplumumuzda yaygın olarak bilinmesi çok fazla bir geçmişe sahip değil. Belki pek çok insan bu hastalığın farkına varmadan yıllarca yaşadılar eğer farkına varsaydılar ve kendileri için ona göre bir beslenme sistemi geliştirebilseydiler belki daha uzun ve sağlıklı yaşayacaklardı. Ama şimdi bunun farkında olan siz değerli dostlar varsınız. Bu bir taraftan da toplumun farkındalığı anlamına geliyor. Birilerinin böyle bir şey var diyerek yola çıkması lazımdı. Hakikaten çok önemli bir gelişme ve çok önemli bir farkındalık. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Gayretlerinizin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / İrem BANÇO