İmamoğlu: Hesap verecek kişi ben değilim

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın da aralarında bulunduğu Cumhuriyet Halk Partili 10 büyükşehir belediye başkanı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir

GÜNDEM 27.12.2021 20:04:00 0
İmamoğlu: Hesap verecek kişi ben değilim

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanı, dün saat 11.30'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından belediye başkanları, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile birlikte CHP Genel Merkezi'nde basın açıklaması yaptı. Başkanlar, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

 

İDDİALARA YANIT VERDİ

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde terörle iltisaklı çalışanların olduğu yönündeki iddialarına yanıt verdi.

 

“BU MİLLET, BUNU AFFETMEYECEK”

 

İşe aldıkları her çalışandan adli sicil kaydı istediklerini kaydeden İmamoğlu, “1 gün önce ‘Türkiye’de 160 terörist kaldı deyip’ deyip, bir gün sonra İBB’de ‘557 terörist’ olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı herhangi bir işlem yapmıyor, gidip o 557 teröristi tutuklamıyorsa, soruşturma açılması gereken yerin de İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum. Hatta Bakanın kendisinin olduğunu düşünüyorum bu sürece, bu şekilde yaklaşım gösterdiği için. Bu denli risk taşıyan, güvenliği bu kadar riske taşıdığını gördüğüm bir İçişleri Bakanı'yla ilgili işlem başlatmıyorsa da açıkçası ben bir vatandaş olarak, Sayın Cumhurbaşkanı'nı bu anlamda göreve davet ediyorum. Bu millet, bunu affetmeyecek. Ayıptır. Derhal tutuklasınlar. Bugün gitsin tutuklasınlar. Bize yazı yazsınlar. Biz gereğini yapalım. Tutuklamak benim görevim değil. İstihbarat teşkilatı değilim. Bu konuda yargıda bulunacak Adalet Bakanı ben değilim. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, gitsinler Sayın Cumhurbaşkanı'na bu konuda hesap versinler. Hesap verecek kişi ben değilim” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ