Keşanlı Ali Destanı ilgiyle izlendi

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun Keşanlı Ali Destanı adlı oyunu Keşan'da sahnelendi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oyunun sonunda Kerşanlı Ali'yi canlandıran Halil Balkanlar'a KeÅ

GÜNDEM 27.12.2021 17:44:00 0
Keşanlı Ali Destanı ilgiyle izlendi

Haldun Taner’in başyapıtlarından biri olan ve dünyanın birçok ülkesinde sahnelenerek Keşan’ın tanıtıma katkı sağlayan “Keşanlı Ali Destanı” adlı oyun önceki akşam KİSEV yararına Keşan’da sahnelendi. Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından dev bir ekiple Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu’nda sahnelenen oyunu Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Belediye Başkan Yardımcıları Tahir Özçınar, Ali Ünal, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, Keşanlı sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ergin Kılıkçıer, sinema – dizi ve tiyatro oyuncusu Cihan Palabıyık ile meclis üyeleri ve tiyatroseverler izledi.

 

KEŞAN İÇİN ÇOK ANLAMLI

 

Oyun beğeni toplarken, 2 saat 45 dakika süren oyun ardından sahneye çıkan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, öncelikle Keşan’da Keşan için çok anlamlı bir oyunu burada izlemekten ve Keşanlılarla buluşturmaktan büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Keşan KESKÜP Kadın Kooperatifi tarafından, Trabzon’un marka tescili yapılan Keşan Kumaşından yapılan bir yelek ile şapkayı Keşanlı Ali rolünü oynayan Halil Balkanlar’a hediye eden Helvacıoğlu, yine TEZKOOP tarafından hazırlanan bir hediye çantası ile bir buket çiçeği de hediye ederek oyuncularla birlikte seyirciyi selamladı. Zilha’yı canlandıran Arzu Tan Bayraktutan da Keşanlı Ali Destanı’nı Keşan’da oynamanın aklının ucundan geçmediğini belirterek “Bu oyunu bugün Keşan’da oynamak tüm ekibimizi heyacanlandırdı” şeklinde konuştu.

 

Haber / İrem BANÇO