Milletvekili Yel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi:

AK Parti MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, dün Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 'Yamalı bohça' diye nitelendirdiği millet ittifakını HDP ile birlikte hareket etmekle suçl

GÜNDEM 27.12.2021 16:52:00 0
Milletvekili Yel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

İlk olarak partisinin Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Yel, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve partililer tarafından karşılandı. Partililer bir araya gelen Milletvekili Yel, son dönemdeki fiyat artışlarıyla ilgili konuşarak “Yel, “Dolar kuru beklenmedik bir seviyede hızlı bir şekilde yükseldi. Ve buna eşdeğer olarak fiyatların yükseldiğini gördük. Şimdi de hem kamuoyunun beklentisi hem biz ülke yöneticilerinin beklentisi mutlaka fiyatların yükseldiği hızla geriye düşmesi. Çünkü dolardaki azalış veya Türk Lirasının değer kazancı yaklaşık olarak yüzde 50’nin üzerine çıktı son bir haftadır. Bununla birlikte bizler de fiyatların özellikle hızlı bir şekilde geriye gelmesini istiyoruz. Bunu sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuna deklare etti. Bu konuda tedbirlerimizin artacağını da ilan etti. Bundan sonra da bazı sektörlerde gördük ki bazı indirimler başladı. Ama bunun daha hızlı olması bizim tarafımızdan da vatandaş tarafından da bir beklenti. Ben umuyorum ki özellikle bu haftadan başlayarak hızlı bir şekilde ocak sayı içerisinde fiyatlar eski seviyelerine gelecektir” dedi.

 

“DENETİMLER DEVAM EDECEK”

 

Ticaret Bakanlığı ve diğer ilgili tüm bakanlıkların sahada denetimler yaptığını belirten Yel, denetimlerin devam edeceğini söyledi. Pandeminin tüm dünyayı olumsuz etkilediğini, bundan Türkiye’nin de etkilendiğini söyleyen Yel, “Ancak buna rağmen Türkiye Cumhuriyeti bugüne kadar 19 yıldır sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğindeki hükümetlerin bugüne kadar uyguladıkları sistemler sayesinde dimdik ayakta kalmış, bu sayede de hem 2020’yi hem de 2021’i pozitif büyümeyle geçirmiş bir ülke. Dünyada bir Çin’i sayıyoruz, bir de Türkiye’yi sayıyoruz. Muhalefetin dediği gibi herhangi bir şekilde ülkemizde bir panik havasını estirecek, ekonomik bir daralmaya gidebilecek bir husus yok. Bir kez daha vatandaşlarımıza bu umudu mutlaka kaybetmemelerini, ülkemize güvenmelerini, sayın cumhurbaşkanımıza güvenmelerini, cumhur ittifakıyla beraber yola devam eden Türkiye’nin doğru yolda olduğunu ve bu doğru yoldan da asla vazgeçmeyeceğimizi, milletimizin geleceği için de inşallah 2023 hedefleri ve diğer hedeflerimizle beraber aziz milletimizle omuz omuza bu kalkınma hamlelerimizi hızlandırarak yola devam edeceğimizi duyurmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

DEVLET YATIRIMLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

 

Çerkezköy’de yapılacak olan devlet yatırımlarının son durumuyla ilgili de bilgi veren Yel, “Kızılpınar’da şu anda kullanılmayan eski sağlık ocağı binasının hastane ek binası olması yönünde vatandaşların talebi vardır. 2022 yılında bununla ilgili gelişmelerin olacağını görüyoruz. Gençlik Merkezi ile ilgili çalışma da devam ediyor. Kızılpınar’a bir gençlik merkezi inşallah 2022 yılı içerisinde kazandırılacak. Bir banka şubesinin gelmesi konusunda talep vardı. Ziraat Bankasıyla bu çalışmalarımız devam ediyor. Bankalar internet bankacılığı ortaya çıktıktan sonra şube açmaya çok fazla istekli değiller. Ama biz burada bir şube açılması konusunda ısrarlı takibimizi devam ettiriyoruz. Bölgemize değer katacak bir hızlı tren projemiz var. Halkalı’dan Kapıkule’ye gidecek olan hızlı trenin ilk etabı olan Çerkezköy-Kapıkule arasındaki çalışma hızlı bir şekilde devam ediyor. Çerkezköy-Halkalı etabı da gündemde. Onun da ihalesi yapılacak. Çerkezköy’ümüz zaten Türkiye’nin çok önemli sanayi ilçelerinden bir tanesi. Üretimin merkezi, adeta kalbi diyebileceğimiz yerlerden bir tanesi. Bu işlevini biz daha da artırmasını, ülkemize bugüne kadar katmış olduğu değerin daha da ileriye gidebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Eğitim yatırımlarıyla ilgili de konuşan Yel, “1923’ten 2000’li yılların başına kadar tüm Tekirdağ’da sadece bin 800 derslik yapılmıştı. Bizim dönemimizde 6 bin tane daha derslik yapıldı. Artık fiziki yatırımlarımızı tamamlamak üzereyiz. Bundan sonra daha çok kaliteye ihtiyacımız var. Kaliteyi destekleyecek şekilde hizmetlerimize devam edeceğiz” diye konuştu. Çerkezköy’de stadyum sorununun dile getirilmesi üzerine de konuşan Milletvekili Mustafa Yel, “3 yıl önce Tekirdağ’ımızın tamamında 11 ilçede 180 milyonluk spor ve gençlik hizmetleriyle ilgili yatırımlar projelendirildi. Bunları bazıları bitirildi, bazıları devam ediyor. Çerkezköy stadyumu da bu yatırımlardan bir tanesi. Çerkezköy Stadyumu da inşallah çok yakın bir gelecekte yapılmış olacak ve artık başka bir ilçeye gitme zorunluluğu kalmayacaktır” diye konuştu.  

 

MHP İLÇE TEŞKİLATINI ZİYARET ETTİ

 

Ziyarette Çerkezköy Birleşik Türkmenler Derneği Başkanı Nurettin Nazar da Mustafa Yel’e Türkmen cüppesi hediye etti. MKYK Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili, parti teşkilatı ziyaretinin ardından İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve beraberindeki partililerle birlikte MHP Çerkezköy İlçe Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti heyeti, İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz ve partililer tarafından karşılandı.

 

“BU YÜKÜ ONLARIN OMZUNA BIRAKMAYACAĞIZ”

 

Ziyarette konuşan MHP İlçe Başkanı Aydeniz, “Bizler de Cumhur ittifakının bir parçası olarak ülkemize yapılan suni ekonomik saldırının üstesinden gelme konusunda sayın cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımızın omzuna bırakmayacağız bu yükü. Hep beraber onların arkasında duracağız. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız kol kola girdiler dünyaya karşı bir kıyama kalktılar. Arkamızda kim var diye dönük baktıklarında ‘biz varız’ dememiz lazım. İnşallah 2022’nin ilk çeyreğinde Türkiye çok daha iyi pozisyona gelecek” dedi. Dünyada artık Türkiye’nin söz sahibi pozisyonda olduğunu söyleyen Aydeniz, “Tabi ki birileri bundan rahatsız olacak, bizimle uğraşacak. Ama Allah’ın izniyle Türk milleti ferasetlidir. Her 10 yılda bir Türkiye’ye bir dayatma oluyor. Ama cumhur ittifakının bunların üstesinden gelecek gücü var. Bugün artık kendi göbeğini kesen, kendi kararlarını veren bir Türkiye var” dedi.

 

“DİKKATLİ OLUN, O PARMAĞINIZ KIRILABİLİR”

 

Milletvekili Mustafa Yel de, “Türkiye’ye eskiden de müdahaleler vardı. Ama Türkiye’nin o dönemdeki gücü bu refleksi göstermeye yeterli değildi. Anında diz çökmeye hazır, idarecilerinin boynunun bükük olduğu dönemleri hatırlıyoruz. Fakat çok şükür şu anda yaklaşık 19 yıllık iktidarımız süresince ve özellikle son dönemde Cumhur İttifakıyla yapmış olduğumuz bu birlikte hareket etme iradesiyle birlikte de milletimizde geleceğe dair müthiş bir umut belirdi. Bu umutla beraber hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz” diye konuştu. Artık Türkiye Cumhuriyetin lig atladığını, dünyada süper lig konumunda denilebilecek ülkeler arasında olduğunu söyleyen Yel, “2023’te buna bir nükleer güç eklenecek. Kendi doğal gazımızı çıkarıp kullanır hale geleceğiz. Petrolle ilgili çok önemli arama çalışmalarımız var. Petrol ve doğal gaz arama kabiliyetine ulaşan bir Türkiye’den bahsediyoruz. Tüm bunlar birilerini rahatsız edecektir, ediyor da. Yunanistan azmettirilmeye çalışılıyor. Bu konuda Türkiye’ye parmak sallamaya çalışanlara ‘dikkatli olun, o parmağınız kırılabilir’ diyoruz. Siz, Türkiye’ye karşı, Türkiye’ye rağmen oyunlar çeviremezsiniz. Bu konuda güçlü bir Türkiye var” ifadelerini kullandı.

 

“YAMALI BOHÇA İTTİFAKININ TÜRKİYE’YE HİÇBİR ŞEY KATAMAYACAĞINI BİLMEMİZ LAZIM”

 

‘Yamalı bohça’ diye nitelendirdiği millet ittifakını da HDP ile birlikte hareket etmekle suçlayan Mustafa Yel, “Bunlar yanlarına diğer küçük bazı partileri de çekerek aralarında bir ittifak kurduklarını söylüyorlar. Biliyorsunuz bunlar ikide bir erken seçimden bahsediyorlar. Biz ‘hadi erken seçim’ desek, daha adayları yok. Kendi aralarında anlaşabilecekleri bir aday bile yok. Böylesine bir sorunda bile anlaşamayan bir oluşumdan bahsediyoruz. Türkiye zor bir coğrafyada. Bizim sorunlarımız çok zorlu olacak. Bu zorlu sorunları çözebilme iradesini nasıl gösterecekler? Hangi birliktelikle gösterecekler? Bu yamalı bohça ittifakının Türkiye’ye hiçbir şey katamayacağını bilmemiz lazım” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’daki bedava elektrik sözüyle ilgili de konuşan Yel, “Tekirdağ, kaynağı tamamen kendimize ait olan suyun en pahalı olduğu il. Biz de buradan Kılıçdaroğlu’na soruyoruz, sen her şeyi bu kadar bedava vermeye meraklıysan gel Tekirdağ’da suyu bedavaya ver o zaman” dedi.

 

TÜRK METAL SENDİKASINI ZİYARET ETTİ

 

Milletvekili Mustafa Yel, İlçe Başkanı Kamil Çetintaş ve beraberindeki partililerle birlikte Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi’ni de ziyaret etti. TMS Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak ile görüşen Mustafa Yel, MESS ile yürütülen toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili bilgi aldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU