Eren filmi 1 Ocak'ta sinemalarda

Trabzon'un Maçka ilçesinde alçak teröristler tarafından 2017 yılında şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayat hikayelerinin konu edildiği 'KesiÅ?

GÜNDEM 27.12.2021 13:33:00 0
Eren filmi 1 Ocak

Adına şarkılar yapılıp operasyonlar düzenlenen ve yaptığı kahramanlıkla hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecek olan şehit Eren Bülbül’ün ismini taşıyan film, 1 Ocak 2022’de beyaz perdeye taşınacak. Türkiye’de 350 sinema salonunda, yurt dışında ise Almanya, Avusturya, Fransa, Belçika, İngiltere, Azerbaycan, Norveç ve Danimarka’da aynı anda vizyona girecek.

 

İKİ ŞEHİDİMİZİN HAYAT HİKAYESİ ANLATILACAK

 

Mustafa Uslu’nun yönetmenliğini  üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise; İsmail Hacıoğlu, Rahman Beşel, Alayça Öztürk, Mutlunur Lafçı ve Emir Çiçek yer alıyor. Senaryosunu Mert Dikmen, Alper Uyar ve Özer Feyzioğlu'nun kaleme aldığı, müziklerini Fahir Atakoğlu’nun yaptığı filmde, iki şehidimizin hayat hikayesi ve ülkemizde yaşanan terör gerçeği beyaz perdeye yansıtılıyor.

 

KÜÇÜK YAŞTA HAYALLERİ ÇALINDI

Trabzon Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile alçak pkk’lı teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından, pkk'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül, durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra pkk'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte pkk'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

 

DOĞUM GÜNÜNDE VİZYONA GİRİYOR

 

Küçük yaşta hayalleri çalınan şehit Eren Bülbül’ün ismi birçok yerde yaşatılırken, aziz hatırası da doğum gününde vizyona girecek olan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi ile bir kez daha hafızalarda yer edinecek.

 

Haber / Şaban KARDEŞ